Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Tre talenter fra Aarhus Universitet får prestigefyldt forskningslegat

Tre ph.d.-studerende fra Health ved Aarhus Universitet deles om det eftertragtede Fogh-Nielsen-legat. Legatet er på 125.000 kr. og gives til fremragende ph.d.-forskere.

Med hver deres forskningsprojekt inden for så forskellige felter som depression, brystkræft og inflammation var tre af Healths dygtigste forskertalenter udvalgt til at dyste i en forsker-fight på fakultetets årlige PhD Day, som blev afholdt fredag den 25. januar. 

Kandidaterne havde hver ti minutter til at præsentere deres forskningsprojekter foran de omkring 400 fremmødte kolleger fra hele fakultetet, og på den baggrund afgjorde en dommerkomité, hvem der skulle have den største andel af legatsummen på 125.000 kr.  

Legatets hovedsum på 75.000 kr. gik til Mette Lise Lousdal, ph.d.-studerende ved Institut for Folkesundhed. Hun modtager legatet for sin forskning i virkningen af brystkræftscreeninger – de såkaldte mammografiscanninger. 

25.000 kr. går til Ole Köhler-Forsberg, ph.d.-studerende ved Institut for Klinisk Medicin, som undersøger, om immunsystemet spiller en rolle i udvikling og behandling af depression.

Anne Louise Hansen, som er ph.d.-studerende ved Institut for Biomedicin, modtager ligeledes 25.000 kr. for sin forskning i, hvordan en særlig gruppe af fedstoffer kan dæmpe alvorlige inflammationstilstande i kroppen.

Legatet skal gå til forskningsformål og er tænkt som projektstøtte til nye undersøgelser, der bygger oven på forskningsresultater opnået under ph.d.-studiet.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:


Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.