Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Debat

Eksperterne har talt: Det skal vi med kunstig intelligens

FREMTIDENS AI. Debatserien om kunstig intelligens har nået sin ende. Vi tager en rundtur i svarene på, hvad vi egentlig skal med kunstig intelligens – og hvordan vi gør det bedst.

Kunstig intelligens byder på udfordringer såvel som muligheder. Science Report har undersøgt begge i den seneste debatserie om AI. Foto: iStock/Ole_CNX.

Hvad skal vi med kunstig intelligens?

Iværksætteren Sam Altman havde en klare ide, da han stiftede OpenAI i 2015 og sidenhen præsenterede verden for chatbotten ChatGPT. Han åbnede verdens øjne for kunstig intelligens med budskabet om, at ChatGPT skulle forandre samfundet til det bedre. Men det er et snævert billede af, hvad kunstig intelligens er og kan.

Nuvel, nok om fortiden – her på Science Report har vores debatserie de seneste mange uger bredt perspektivet ud og skuet mod fremtiden. Vores debattører havde hver deres klare holdninger baseret på deres forskningsfelter og ståsteder.

Lad os tage en lyntur gennem deres svar på, hvad vi egentlig skal - og måske ikke skal - med kunstig intelligens.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: