Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

80 mio. uddeles til kliniske forsøg

Pengene uddeles til ideer til at udvikle nye eller forbedre eksisterende behandlinger

Sidst år fik programmet “Investigator-initierede Kliniske Forsøg” hos Novo Nordisk Fonden så overvældende mange kvalificerede ansøgninger, at man ekstraordinært uddelte godt 17 mio. mere end den egentlige budgetramme på 60 mio.kr. Det har fonden taget konsekvensen af, og i år øget puljen til 80 mio.kr.

-Da interessen for dette nye virkemiddel var stor og for at imødekomme et hidtil udækket behov for støtte til denne type af forsøg, har Novo Nordisk Fondens bestyrelse besluttet at hæve bevillingsrammen med 20 mio. kr., således at der i 2018 kan uddeles op til 80 mio. kr.,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Research and Innovation Grants i Novo Nordisk Fonden.

Som navnet også antyder med ”investigator-initierede” er programmet ikke henvendt til medicinalindustrien, men kan søges af speciallæger på hospitaler i Danmark. Programmet støtter forsøg, der sigter mod at udvikle nye behandlingsmetoder eller forbedre eksisterende. Et af de projekter, der modtog en bevilling i programmet i 2017 havde f.eks. fokus på at undersøge, hvordan man bedste behandler slagtilfælde hos patienter, der har lang transportvej til behandling.

Programmet er åbent for ansøgninger via fonden online ansøgningssystem med deadline for indsendelse af ansøgninger onsdag den 13. juni 2018 kl. 14.00

Der kan ansøges om bevillinger på mellem 5-20 mio. kr. Man kan læse mere her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.