Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

80 mio. uddeles til kliniske forsøg

Pengene uddeles til ideer til at udvikle nye eller forbedre eksisterende behandlinger

Sidst år fik programmet “Investigator-initierede Kliniske Forsøg” hos Novo Nordisk Fonden så overvældende mange kvalificerede ansøgninger, at man ekstraordinært uddelte godt 17 mio. mere end den egentlige budgetramme på 60 mio.kr. Det har fonden taget konsekvensen af, og i år øget puljen til 80 mio.kr.

-Da interessen for dette nye virkemiddel var stor og for at imødekomme et hidtil udækket behov for støtte til denne type af forsøg, har Novo Nordisk Fondens bestyrelse besluttet at hæve bevillingsrammen med 20 mio. kr., således at der i 2018 kan uddeles op til 80 mio. kr.,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Research and Innovation Grants i Novo Nordisk Fonden.

Som navnet også antyder med ”investigator-initierede” er programmet ikke henvendt til medicinalindustrien, men kan søges af speciallæger på hospitaler i Danmark. Programmet støtter forsøg, der sigter mod at udvikle nye behandlingsmetoder eller forbedre eksisterende. Et af de projekter, der modtog en bevilling i programmet i 2017 havde f.eks. fokus på at undersøge, hvordan man bedste behandler slagtilfælde hos patienter, der har lang transportvej til behandling.

Programmet er åbent for ansøgninger via fonden online ansøgningssystem med deadline for indsendelse af ansøgninger onsdag den 13. juni 2018 kl. 14.00

Der kan ansøges om bevillinger på mellem 5-20 mio. kr. Man kan læse mere her.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.