Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Ældre vejer for meget

NY FORSKNING: Næsten hver anden ældre mellem 55 og 75 år vejer så meget, at de er i højrisiko for at udvikle diabetes-2 og hjertekarsygdomme

Eneboende

Initiativer til at forebygge aldersvækkelse er vigtige, hvis udgifterne til ældreplejen ikke skal stige de kommende år, som det ellers forventes. Det skriver DTU Fødevareinstituttet , der står bag en ny undersøgelse, der undersøger 55-75-åriges danskeres sundhedsvaner.

Undersøgelsen viser, at overvægt er den hyppigste risikofaktor bland ældre over 55, hvor 43 % af mændene og 46 % af kvinderne er i højrisikogruppen. Den type overvægt er bl.a. forbundet med type 2 diabetes og hjertekarsygdomme.

– Det er uhensigtsmæssigt, at så mange i aldersgruppen bærer rundt på mange ekstra kilo, da vi ved fra flere undersøgelser, at hvis kroppen både har et højt fedtindhold og en lav muskelmasse, øges risikoen for nedsat funktionsevne og svækkelse, forklarer seniorrådgiver Agnes N. Pedersen, ifølge DTU Fødevareinstituttet (link) .

Udannelsesniveau har betydning for ældres sundhed
I undersøgelsen er der blevet lavet en kostscore, som viser i hvor høj grad deltagernes kost lever op til udvalgte kostråd. Og her score alene boende og kortuddannede mænd lavest.

– Social ulighed i forhold til sundhed er et velkendt fænomen og undersøgelsen her viser, at folks uddannelsesniveau øjensynligt har en betydning for sundhedsadfærden langt op i årene, fortæller Agnes N. Pedersen til DTU Fødevareinstituttet.

Ifølge DTU Fødevareinstituttet giver det derfor ikke mening, at rette forebyggelsen mod ældre generelt. I stedet bør man målrette den mere mod alene boende og kortuddannede.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.