Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Her er de bedste universiteter i Asien og Latinamerika

Det bedste universitet i Asien ligger Singapore. I Sydamerika skal man kigge mod Brasilien

National University of Singapore topper den asiatiske rangliste.

Der kommer løbende diverse rankninger af universiteter fra Europa og USA baseret på alt fra antal udgivne artikler, citeringer, udenlandske studerende, samarbejdsaftaler mellem erhvervsliv og universitet og meget andet.

Ikke nær så ofte hører vi fra universiteter i Latinamerika, Asien og Oceanien.

I løbet af sommeren er ranglister baseret bredt fra research til international outlook dukket op.

Fra Latinamerika skal man kigge mod især Brasilien for at finde de bedst universiteter . Blandt de første 25 pladser findes kun universiteter fra tre lande ud over Brasilien – nemlig Chile, Mexico og Columbia. Øverst på listen ligger State University of Campinas.

Fra Asien viser de nye lister måske ikke så overraskende, at man skal kigge mod især Singapore og Kina for at finde de højst placerede. På førstepladsen ligger National University of Singapore, mens Nanyang Technological University ligger på 5. pladsen. Fra Kina ligger Peking på en 2. plads og Tsinghua på en 4 plads.

Overraskende nok er der kun et universitet fra Australien og New Zealand i top 5, nemlig Melbourne University.

Måske ligeså overraskende er det, at ingen af de ellers teknologisk meget velfunderede universiteter fra Japan er repræsenteret i top 5, men først dukker op på listen med University of Tokyo på en 9.plads. Se hele listen her

Et af de universiteter fra Asien, der har sprunget længst på de globale lister er Singapores Nanyang Technological University, som de sidste 5 år er krøbet 120 pladser op. Nu ligger de på en 5. plads i Asien. Spørger man, om baggrunden for succen, som internetsitet Times Higher Education har gjort, så er Su Guaning, der er præsident emeritus fra Nanyang Technological University ikke i tvivl.

Under hans ledelse har der været fokus på at ansætte unge, dygtige forskere, som kunne give universitet en længerevarende rygrad, ligesom institutionen var hurtig til at udnytte Kinas øgede åbenhed i 1990erne.

Mest vigtigt mener han dog det er, at der er to universiteter tæt på hinanden, som kan konkurrere, som National University of Singapore og Nanyang Technological University, der begge ligger inden for en afstand af 8 km.

– Hvis du kigger rundt i verden, har de bedste universiteter som regel nogen at konkurrere med på samme niveau inærheden. Hvis du tager Stanford, ligger Berkeley i nærheden. Tag Cambridge, så har du Oxford. Tag Harvard, så har du MIT.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.