Der kommer løbende diverse rankninger af universiteter fra Europa og USA baseret på alt fra antal udgivne artikler, citeringer, udenlandske studerende, samarbejdsaftaler mellem erhvervsliv og universitet og meget andet.
Ikke nær så ofte hører vi fra universiteter i Latinamerika, Asien og Oceanien.
I løbet af sommeren er ranglister baseret bredt fra research til international outlook dukket op.
Fra Latinamerika skal man kigge mod især Brasilien for at finde de bedst universiteter . Blandt de første 25 pladser findes kun universiteter fra tre lande ud over Brasilien – nemlig Chile, Mexico og Columbia. Øverst på listen ligger State University of Campinas.
Fra Asien viser de nye lister måske ikke så overraskende, at man skal kigge mod især Singapore og Kina for at finde de højst placerede. På førstepladsen ligger National University of Singapore, mens Nanyang Technological University ligger på 5. pladsen. Fra Kina ligger Peking på en 2. plads og Tsinghua på en 4 plads.
Overraskende nok er der kun et universitet fra Australien og New Zealand i top 5, nemlig Melbourne University.
Måske ligeså overraskende er det, at ingen af de ellers teknologisk meget velfunderede universiteter fra Japan er repræsenteret i top 5, men først dukker op på listen med University of Tokyo på en 9.plads. Se hele listen her
Et af de universiteter fra Asien, der har sprunget længst på de globale lister er Singapores Nanyang Technological University, som de sidste 5 år er krøbet 120 pladser op. Nu ligger de på en 5. plads i Asien. Spørger man, om baggrunden for succen, som internetsitet Times Higher Education har gjort, så er Su Guaning, der er præsident emeritus fra Nanyang Technological University ikke i tvivl.
Under hans ledelse har der været fokus på at ansætte unge, dygtige forskere, som kunne give universitet en længerevarende rygrad, ligesom institutionen var hurtig til at udnytte Kinas øgede åbenhed i 1990erne.
Mest vigtigt mener han dog det er, at der er to universiteter tæt på hinanden, som kan konkurrere, som National University of Singapore og Nanyang Technological University, der begge ligger inden for en afstand af 8 km.
– Hvis du kigger rundt i verden, har de bedste universiteter som regel nogen at konkurrere med på samme niveau inærheden. Hvis du tager Stanford, ligger Berkeley i nærheden. Tag Cambridge, så har du Oxford. Tag Harvard, så har du MIT.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.