Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Danmark bruger færre og færre penge på de studerende

Opgørelser fra OECD viser at Danmarks uddannelsesudgifter pr. studerende er faldet markant

Danmarks udgifter pr. studerende på de videregående uddannelser er faldet med 25% siden 2008

Danmark er fortsat i top tre over lande i OECD, der bruger flest penge på uddannelse i forhold til BNP, viser en rapport fra OECD. Men placeringen skyldes ikke, at omkostningerne følger det hastigt eskalerende antal studerende, understreger Cheføkonom fra Arbejdernes Erhvervsråd, Erik Bjørsted, i en kommentar på Finans.dk. Danmark bruger nemlig betydeligt færre penge pr. studerende end tidligere.

Det er især de videregående uddannelser, der står på mål for besparelserne, da udgifterne på dette område er faldet med 25% pr. studerende, hvilket giver Danmark en næstsidsteplads i OECD’s opgørelse. Det adskiller Danmark fra blandt andet Sverige og Holland, der er mellem de mange EU-lande, der i gennemsnit har øget udgifterne med 5% i samme periode.

At vores årlige uddannelsesudgifter pr. studerende placerer Danmark på en samlet 10. plads skyldes, at udgifterne på grundskoleniveau (0-6.klassetrin) på trods af et fald på 5% stadig er blandt de højeste.

Forsiden lige nu:

Arne Flåøyen: – Norden har brug for en fond til beredskabsforskning

De sidste års mange kriser viser med al tydelighed, hvor stort behovet er for en nordisk fond til beredskabsforskning. Det vil også være et naturligt skridt i udviklingen af det samarbejde, som allerede foregår i Norden inden for samfundssikkerhed og beredskab, fremhæver Arne Flåøyen, direktør i Nordforsk, i dette debatindlæg.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.