Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Danmark bruger færre og færre penge på de studerende

Opgørelser fra OECD viser at Danmarks uddannelsesudgifter pr. studerende er faldet markant

Danmarks udgifter pr. studerende på de videregående uddannelser er faldet med 25% siden 2008

Danmark er fortsat i top tre over lande i OECD, der bruger flest penge på uddannelse i forhold til BNP, viser en rapport fra OECD. Men placeringen skyldes ikke, at omkostningerne følger det hastigt eskalerende antal studerende, understreger Cheføkonom fra Arbejdernes Erhvervsråd, Erik Bjørsted, i en kommentar på Finans.dk. Danmark bruger nemlig betydeligt færre penge pr. studerende end tidligere.

Det er især de videregående uddannelser, der står på mål for besparelserne, da udgifterne på dette område er faldet med 25% pr. studerende, hvilket giver Danmark en næstsidsteplads i OECD’s opgørelse. Det adskiller Danmark fra blandt andet Sverige og Holland, der er mellem de mange EU-lande, der i gennemsnit har øget udgifterne med 5% i samme periode.

At vores årlige uddannelsesudgifter pr. studerende placerer Danmark på en samlet 10. plads skyldes, at udgifterne på grundskoleniveau (0-6.klassetrin) på trods af et fald på 5% stadig er blandt de højeste.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.