Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

KU er 5. bedst i Europa

RANKING: KU har gennem de sidste år ligget blandt de bedste europæiske universiteter på den såkaldte Leidenrankning. I år avancerer de.

Der findes mange måder at måle forskere og forskning på.  Leiden rankningen lægger vægt på bibliometriske faktorer – statistiske analyser af videnskabelige artikler fra over 900 større universiteter i verden.

Når man måler på videnskabeligt impact – fx hvor ofte artikler bliver citeret, ligger KU højst iblandt de danske universiteter. Man taler meget om salamitaktik ifht publicering og om at forskerne stræber efter at få mange artikler, frem for gode artikler, afsted. Det kan man ikke se ud fra tallene fra KU, hvorfra der er publiceret lige på den anden side af 11000 artikler, hvoraf de godt 13% er blandt de 10% mest citerede.

Københavns universitet er således krøbet en plads opad på listen i forhold til tidligere år og ligger i øjeblikket på en 5. plads i Europa, efter højt estimerede universiteter som Cambridge og University collage i England. Globalt ligger de nr. 39.

Næste danske universitet efter KU på listen over europæiske universiteter, er Aarhus universitet på en 32. plads, DTU som nr. 55, SDU på 121. plads og Ålborg Universitet på en 168. plads.

Der er meget stor spredning indenfor hvilke videnskabelige grene, de danske universitet excellerer i. Fælles er dog, at de alle har flest publikationer indenfor biomedicin og sundhedsforskning, undtagen DTU, der publicerer mest indenfor fysiske videnskaber og ingeniørvidenskab.

Øverst på listen globalt ligger Harvard University, USA, med næsten 23% af deres videnskabelige artikler blandt de 10% mest citerede.

Du kan selv bladre rundt i tallene her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.