Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

KU er 5. bedst i Europa

RANKING: KU har gennem de sidste år ligget blandt de bedste europæiske universiteter på den såkaldte Leidenrankning. I år avancerer de.

Der findes mange måder at måle forskere og forskning på.  Leiden rankningen lægger vægt på bibliometriske faktorer – statistiske analyser af videnskabelige artikler fra over 900 større universiteter i verden.

Når man måler på videnskabeligt impact – fx hvor ofte artikler bliver citeret, ligger KU højst iblandt de danske universiteter. Man taler meget om salamitaktik ifht publicering og om at forskerne stræber efter at få mange artikler, frem for gode artikler, afsted. Det kan man ikke se ud fra tallene fra KU, hvorfra der er publiceret lige på den anden side af 11000 artikler, hvoraf de godt 13% er blandt de 10% mest citerede.

Københavns universitet er således krøbet en plads opad på listen i forhold til tidligere år og ligger i øjeblikket på en 5. plads i Europa, efter højt estimerede universiteter som Cambridge og University collage i England. Globalt ligger de nr. 39.

Næste danske universitet efter KU på listen over europæiske universiteter, er Aarhus universitet på en 32. plads, DTU som nr. 55, SDU på 121. plads og Ålborg Universitet på en 168. plads.

Der er meget stor spredning indenfor hvilke videnskabelige grene, de danske universitet excellerer i. Fælles er dog, at de alle har flest publikationer indenfor biomedicin og sundhedsforskning, undtagen DTU, der publicerer mest indenfor fysiske videnskaber og ingeniørvidenskab.

Øverst på listen globalt ligger Harvard University, USA, med næsten 23% af deres videnskabelige artikler blandt de 10% mest citerede.

Du kan selv bladre rundt i tallene her.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.