Øverst på listen, der lægger vægt på blandt andet udviklingen af nye teknologier og at sætte gang i nye markeder og industrier, er for 3. år i træk KU Leuven. Gennemgående har der ikke været de store ændringer i toppen, hvor Imperial college London er nr.2. og University of Cambridge nr. 3 – hvilket de i øvrigt også har været igennem nu 3 år.
Andre i toppen, fx Federal institute of technology in Lausanne (i dag nr. 4) og University of Erlangen Nuremberg, som er nummer 5 flytter sig kun en enkelt plads.
De 5 pladser DTU flytter sig op er dermed bemærkelsesværdig og skyldes blandt andet stiftelse af 364 patenter i perioden 2011 – 2016 og at universitetet har en høj kommerciel impact, og fx siden år 2000 har skabt 70 virksomheder, der til sammen repræsenterer en værdi på 3,5 mia. kr.
Ser man ned gennem listen støder man på interessante sager. Selv om Brexit først bliver til virkelighed næste år, kan det muligvis allerede ses, da Storbritanniens 21 universiteter på listen sammenlang falder 35 pladser. Det skal ses op mod, at Tysklands 23 universiteter samlet steg 23 pladser og Schweiz med kun 5 universiteter steg 8. Schweiz udmærker sig i øvrigt som Europas mest innovative land, med Danmark på en 2. plads.
Læs mere om Ranglisten her.
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.