Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

DTU er Europas 9. mest innovative universitet

DTU er gået fem pladser frem på Reuters Top 100-liste og er nu nummer et i Norden

Øverst på listen, der lægger vægt på blandt andet udviklingen af nye teknologier og at sætte gang i nye markeder og industrier, er for 3. år i træk KU Leuven. Gennemgående har der ikke været de store ændringer i toppen, hvor Imperial college London er  nr.2. og University of Cambridge  nr. 3 – hvilket de i øvrigt også har været igennem nu 3 år.

Andre i toppen, fx Federal institute of technology in Lausanne (i dag nr. 4) og University of Erlangen Nuremberg, som er nummer 5 flytter sig kun en enkelt plads.

De 5 pladser DTU flytter sig op er dermed bemærkelsesværdig og skyldes blandt andet stiftelse af 364 patenter i perioden 2011 – 2016 og at universitetet har en høj kommerciel impact, og fx siden år 2000 har skabt 70 virksomheder, der til sammen repræsenterer en værdi på 3,5 mia. kr.

Ser man ned gennem listen støder man på interessante sager. Selv om Brexit først bliver til virkelighed næste år, kan det muligvis allerede ses, da Storbritanniens 21 universiteter på listen sammenlang falder 35 pladser. Det skal ses op mod, at Tysklands 23 universiteter samlet steg 23 pladser og Schweiz med kun 5 universiteter steg 8. Schweiz udmærker sig i øvrigt som Europas mest innovative land, med Danmark på en 2. plads.

Læs mere om Ranglisten her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.