Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Stor millionbevilling skal støtte biokemisk forskning

Pengene skal bruges til at give biologer og kemikere en ny platform til at samarbejde

Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop bevilget næsten 14 millioner kr. til at støtte biokemisk forskning i Danmark.

– Behovet for forskningsinfrastruktur er gennem den seneste årrække steget i takt med den teknologiske udvikling, skriver Uddannelses og Forskningsministeriet.

Derfor har ministeriet bevilliget 13,83 millioner kroner til en ny platform, DK-OPENSCREEN, der skal forbedre danske biologer og kemikeres muligheder for at bruge udstyr, databaser og faciliteter i deres forskning.

DK-OPENSCREEN etableres af DTU i samarbejde med KU, AU og AAU

– Med den danske infrastruktur for kemisk biologi opbygger [vi] en national platform for kemisk biologisk forskning på tværs af institutioner, institutter og discipliner, siger DTU-professor i kemi, Mads H. Clausen i DTU’s udmelding.

I løbet af få år vil platformen DK-OPENSCREEN rumme over 50.000 stoffer til brug inden for biologisk kemisk forskning, fortæller Ingeniøren.

Større netværk, bedre forskning
Hidtil har forskere selv måtte opbygge forskningsnetværk, som har været både begrænsede og mindre effektive.

Med DK-OPENSCREEN kan biologer fra mange forskellige steder dele og få let adgang til stoffer, de skal bruge i forskningen. Kemikere får med platformen bedre muligheder for undersøge, hvordan kemien ændrer på biologiske processer. Dermed vil netværket gavne udviklingen af lægemidler og diagnosticering, og støtte videre medicinsk forskning.

DK-OPENSCREEN er en national forskningsinfrastruktur, men skal også indgå en tilsvarende infrastruktur for hele EU i det samlede EU-OPENSCREEN.

Læs mere hos Uddannelses- og Forskningsministeriet

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.