Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Debat

AI og kunstigt væv kan overvåge vores sundhed og sætte turbo på behandling indefra

FREMTIDENS AI. Forskningsfeltet cyberorganik integrerer AI med bioimplantater, avancerede proteser og hjerneteknologi . Det åbner nye døre og dilemmaer for forskere og sundhedsvæsnet, mener DTU-lektor Alireza Dolatshahi-Pirouz.

Kunstig intelligens spiller vigtig rolle for feltet cyborganik. Her er man med AI's hjælp meget tæt på at kunne implementere cyborganiske implantater, der ubesværet kan integreres med menneskekroppen. Foto: iStock/KrulUA.

Af Alireza Dolatshahi-Pirouz, lektor på DTU Health Technology, og Chief Technology Officer, Ourobionics

Forestil dig en fagre ny verden, hvor ældre mennesker kontinuerligt bliver overvåget i deres eget hjem, så man kan opdage kroniske sygdomme så tidligt som muligt. Og hvad nu hvis, vi gik endnu videre?

Tænk på sofistikerede kunstige væv, der kan overvåge kroppen og dens organer og reagere, hvis der er noget galt. For eksempel, hvis der er tegn på kræft, alzheimers, hjerte-kar-sygdomme eller diabetes. 

Teknologien kan forbedre menneskets fysiske eller kognitive evner ved at udnytte teknologiens potentiale.

Alireza Dolatshahi-Pirouz, lektor, DTU Health Technology

Hvad nu hvis, avancerede AI-systemer integreret i skyservere, indsamler patient-specifikke data i realtid for at etablere forbindelser mellem medicinbrug og udviklingen af sygdomme. Eller endnu bedre, forbindelser mellem diverse biofysiske parameter i kroppen og udbrud af kroniske sygdomme.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: