Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Glenn Bech, Tine Høeg og seks andre talentfulde forfattere er på vej på universitetet

Inden længe flytter de udvalgte forfattere ind på fem danske universiteter med hver 400.000 kr. i rygsækken. De har hver især fået et toårigt arbejdslegat af Velux Fonden og skal både inspirere – og inspireres af – humanistiske forskere og studerende.

De otte forfatter modtager et arbejdslegat, hvor de i de næste to år kan suge til sig fra den akademiske verden. Foto: Velux Fonden

Forfatterresidenser og arbejdslegater er en fast del af mange forfatteres arbejdsliv, men det hører noget mere til sjældenhederne, at de finder sted på et campus.

Det er dog tilfældet for otte prominente og talentfulde forfattere - Glenn Bech, Emeli Bergman, Gry Stokkendahl Dalgas, Rasmus Daugbjerg, Tine Høeg, Caroline Albertine Minor, Kirstine Reffstrup og Malte Tellerup - der de næste to år skal have sin gang mellem studerende, undervisere og forelæsninger.

Med støtte fra Velux Fonden sendes de afsted på efteruddannelse med et to-årigt 'writers-in-residence'-arbejdslegat. Det er institutter på Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Roskilde Universitet og Syddansk Universitet, der kan se frem til at få en forfatter tilknyttet i to år.

Hvad er en writer-in-residence?

I Velux Fondens program, Litteratur og humanvidenskab i dialog, er en writer-in-residence en skønlitterær forfatter, som midlertidigt rykker ind på et universitet. Her får forfatteren tid og plads til at fokusere på sin kunstneriske udvikling og arbejdet med egne værker.

Samtidig har forfatteren, sammen med en tilknyttet forsker, udarbejdet en samarbejdsaftale om forfatterens bidrag i fx undervisning, kreativ skrivning, workshops, og forskningsaktiviteter efter både forfatterens og instituttets ønsker til gensidigt udbytte og inspiration

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Discover more from Science Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading