Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Life Science

Life science branchen viser vej

LIFE SCIENCE HAR ORDET – og nu tager vi det tilbage. Her er de største trends, styrker og mangler, som life science sektoren selv peger på.

Science Reports har de seneste uger undersøgt, hvor life science er på vej hen. Nu runder vi af med de vigtigste pointer. Foto: iStock/ jittawit.21.

De færreste er efterhånden i tvivl om life science sektorens styrke både i forskning og industri: Eksporten tæller 175 milliard kroner for 2022, patentmaskiner pumper, det digitale lager af sundhedsdata vokser og vokser, men nye teknologier byder op til pardans på tværs af videnskabelige discipliner.

Det hele går hurtigere, end vi kan få hænderne ned, men også end der er hænder til, og end lovgivningen kan følge med.

Science Report har derfor de seneste uger givet ordet til life science branchens drivkræfter - fra uddannelsesmaskinerne, forskningsmiljøer, styrelse, fonde og virksomheder, store som små.

De har sat ord på nye trends, bremseklodser og løsninger. De fremhæver vores styrke, men også de nødvendige tiltag for at fastholde vores førerposition. Nu tager vi ordet tilbage og giver et indblik i branchens udvikling, som du kan dykke ned i perspektiv for perspektiv. Du finder en liste nederst i artiklen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: