Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Life Science

Life sciences nyeste felt udfordrer de biologiske grænser

Mennesket møder nanoteknologi i life sciences nyeste forskningsfelt: Cyberorganik. Science Report tager en rundfart med den danske frontløber Alireza Dolatshahi-Pirouz.

Forskere udvikler fleksibelt mekanisk biomateriale, som kan anvendes i sundhedssektoren til ´rehabilitering, diagnosticering og monitorering. Foto: Ghita Nidam Møller.

Smid pacemakeren væk og injicer blødt mekanisk biomateriale direkte på det pumpende hjerte. Indfør hjerneimplantanter og overfør viden til en harddisk direkte fra hjernen for at gemme tankevirksomheden for evigt.

Det er hverken scifi, dystopi eller utopi. Det er cyborganik - en teknologi, der mimer menneskets naturlige dele og skaber en menneske-maskine symbiose, der heler eller ligefrem overgår kroppens naturlige evner. Det skal blandt andet at erstatte manglende organer og genoprette beskadigede sanser.

Det bliver nærmest uvirkeligt.

Alireza Dolatshahi-Pirouz, professor på DTU Nanotech og Chief Technology Officer, Ourobionics

Cyborganik er dermed et af life science nyeste forskningsfelter, som i disse år går hurtigt. Så hurtigt, at det kan være svært at skelne myter og håb fra de reelle fremskridt.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: