Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Amerikansk ildsjæl i spidsen for lederuddannelse i bæredygtighed

Jackie Stenson har en ingeniøruddannelse fra Harvard og Cambridge og adskillige år som social iværksætter i Indien og afrikanske lande på CV’et. Nu er hun med til at få DTU’s nye master i Sustaianable Leadership fra land.

Jackie Stenson er en del af lederduoen bag den nye master på DTU. PR-foto:DTU

Når Jackie Stenson først har talt sig sig varm, virker det omsonst at spørge ind til hendes mission. Den ingeniøruddannede amerikanske kvinde er den absolutte antitese til en erhvervsleder, der med monotom stemmeføring læser buzzwords op af en power-point, som et kommunikationsbureau har produceret. Hos Jackie Stenson er engagement og værdier er ikke et statement i en indstuderet sætning. Det er der bare og gennemsyrer talestrømmen.

Det engagement skal hun de næste år bruge, når hun som en del af et makkerskab skal få den nye masteruddannelse i Sustainable Leadership op at flyve. Uddannelsen er etableret i et samarbejde mellem DTU og organisationen Lederne. 

Når de masterstuderende skal klædes på til at løfte opgaven med bæredygtighed i deres virksomheder, kan Jackie Stenson trække på sine erfaringer fra både USA og England. Hun har fået sin uddannelse på Harvard og Cambridge University. Hun har kombineret sin tekniske indsigt med rollen som iværksætter af socialøkonomiske virksomheder og har arbejdet flere år i afrikanske lande og Indien. Trods de store forskelle, er hun sikker på, at hun kan trække på sin baggrund, når DTU byder velkommen til de første kursister i september.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: