Anne-Marie Engel skal fremover styre retningen for Leo Fondets uddeling af midler til hudforskning som ny uddelingschef.
Hun er ansat fra 1. juni 2022 og kommer fra en stilling som programdirektør i Novo Nordisk Fonden, hvor hun stod i spidsen for fondens store strategiske arbejde inden for biomedicin.
Det skriver Leo Fondet i en pressemeddelelse.
Vil øge filantropiske bidrag
LEO-fondet skriver videre, at de vil øge de filantropiske bidrag betragteligt i de kommende år.
Og det er den indsats, som den nye uddelingschef skal lede.
– Anne-Marie skal lede vores ambitiøse fondsstrategi og bidrage til at skabe og videreudvikle udviklingen af verdensklassemiljøer for hudforskning. Jeg ser frem til byde hende velkommen ombord, siger Peter Haarh, der er CEO i Leo Fondet.
En stilling han tiltrådte i juni 2021.
Skal udfolde det globale potentiale
Anne-Marie Engel tiltræder sin nye stilling med 15 års erfaring fra den danske fondsverden i baggagen, foruden en længere forskerkarriere.
Ud over sit nuværende arbejde for Novo Nordisk Fonden, har hun i siddet i en årrække i Lundbeckfonden.
– LEO Fondet har bygget en solid og skalerbar filantropisk model, som giver midler til tiltrængt hudforskning, og de støtter et levende økosystem inden for hud som en platform til at skabe en global indvirkning for mennesker med hudlidelser. Jeg er begejstret over at skulle lede den næste fase med at udfolde Fondets store potentiale som en af verdens største private donorer til dermatologisk forskning, siger hun.
Leo Fondet blev stiftet i 1984 og er majoritetsejer i den danske medicinalvirksomhed Leo Pharma.
De uddelte i alt 163 millioner kroner i 2021.
Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.