Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Ny direktør i Leo Fondet

Peter Haahr kommer fra en stilling som CFO i Novo Holdings.

Peter Haahr er ny mand i spidsen for Leo Fondet. Foto: Leo Fondet

Peter Haahr, nuværende CFO i Novo Holdings, overtager direktørposten i Leo Fondet 1. september 2021. Det sker efter, at direktør siden 2017, Jesper Mailind, har valgt at stoppe på posten.

Det oplyser Leo Fondet i en pressemeddelelse.

Leo Fondet ejer hovedparten af medicinalvirksomheden LEO Pharma A/S. Jesper Mailind vil fortsat være en del af bestyrelsen i medicinalvirksomheden.

– Jeg har været utrolig glad for at stå i spidsen for Leo Fondet og den omfattende udviklingsrejse, vi har været på de seneste år, hvor fondet er blevet moderniseret og ejerskabet af LEO Pharma er styrket for at fremtidssikre rammerne for selskabets udvikling og succes. Derudover er jeg lige blevet 65 år, og jeg synes, at det er et naturligt tidspunkt at trappe ned for arbejdslivet og give stafetten videre, siger Jesper Mailind i pressemeddelelsen.

Afgående direktør i Leo Fondet, Jesper Mailind. Foto: Leo Fondet

Fonden er én af Danmarks største erhvervsdrivende fonde med en formue på omkring 16 milliarder kroner. Med formuen sikrer fonden primært Leo Pharmas udvikling, og derudover donerer fonden hvert år penge til international forskning inden for medicin, kemi og farmaci – med fokus på hud og hudsygdomme.

Jeg vil gerne takke Jesper for fantastisk arbejde gennem de seneste år. Hans erfaring og kompetencer har været af stor betydning for, at fondet i dag står stærkt i forhold til at varetage ejerskabet af LEO Pharma og samtidig står på et solidt fundament for at uddele midler fra fondet til forskning til gavn for vores samfund, siger Lars Olsen, bestyrelsesformand i Leo Fondet.

Ny direktør med fortid i Novo Nordisk

Leo Fondets nye administrerende direktør, Peter Haahr, kommer fra Novo Nordisk-koncernen, hvor han har haft flere ledende stillinger. Senest blev han i 2016 ansat som CFO i Novo Holdings.

– Jeg ser utrolig meget frem til at bidrage til at styrke fondets ejerskab af LEO Pharma og sikre den platform, der understøtter selskabets rejse mod globalt lederskab indenfor medicinsk dermatologi, og som samtidig gør det muligt for Leo Fondet at øge sit bidrag til samfundet, siger Peter Haahr.

Forsiden lige nu:

Hvem er forskningsverdens magtelite?

FORSKNINGENS MAGTELITE. Magtbalancen rykker sig i forskningsverdenen i takt med, at bevillingssummerne strømmer til som aldrig før. Science Report undersøger og afdækker i en ny magtserie, hvem der udgør forskningens magtelite, og hvilke typer magt der i spil.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.