Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Carlsbergfondet fortsætter internationalt fokus i bevillinger

Carlsbergfondet lægger fortsat vægt på internationalisering i deres forskningsbevillinger

Flemming Besenbacher er tidligere formand for Carlsbergfondet. Foto: Carlsbergfondet.

Nu er der igen mulighed for at søge om virkemidler til forskningsprojekter, ophold og stipendier hos Carlsbergfondet.

Igen i år lægges der stor vægt på internationalisering i de opslåede virkemidler.

Af opslaget fremgår det da også, at fondet ønsker at “stimulere generationsskiftet i og internationalisering af dansk forskning.”

Mange midler til forskning i udlandet
Der kan nu søges om postdoc-stipendier til forskningsophold ved førende udenlandske forskningsinstitutioner, og bevillinger til feltekspeditioner og/eller forskningsophold ved samme.

Det er også igen i år muligt at søge om de såkaldte reintegrationsstipendier; to-årige postdoc-stipendier til dansk forskningsinstitutioner, som kan søges af forskere, der er hjemvendt fra udenlandske forskningsophold.

Et af de opslåede stipendier til ophold ved udenlandske forskningsinstitutioner gælder desuden igen specifikt “Visiting Fellowships”-programmet ved Oxford University, hvor man kan søge om to-årige stipendier.

Derudover er der også opslået et til to af HM Dronning Margrethe II’s “Distinguished” postdoc-stipendier ved Det Danske Institut i Rom til forskning i humaniora, samfundsvidenskab eller naturvidenskab.

Nyt dansk-islandsk forskningscenter
Som noget nyt er hele otte post doc-stipendier slået op for det nye dansk-islandske forskningscenter, HM Dronning Margrethe den II’s og Vigdís Finnbogadóttirs tværdisciplinære forskningscenter for hav, klima og samfund.

Forskningscenteret er et samarbejde mellem Carlsbergfondet og Icelandic Research Fund (IRF), og stiftet i anledning af Dronning Margrethes 80 års fødselsdag og den tidligere islandske præsident Vigdís Finnbogadóttirs 90 års fødselsdag i foråret 2020.

De i alt otte opslåede post-doc-stipendier er inden for humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab.

Også løbende opslag
I Carlsbergfondets ordinære opslag for 2020 kan der i øvrigt søges om de såkaldte “Young Researcher”-stipendier, et-årige monografistipendier, og om midler til forskningsinfrastruktur.

Der kan derudover løbende søges om bevillinger til konferencer og publicering, ligesom der også året rundt kan søges om bevillinger til forskningsophold eller feltekspeditioner i udlandet.

Deadline for ansøgninger til de ordinære opslag er 1. oktober kl. 16.00.

Læs mere om opslagene og vejledninger på Carlsbergfondets hjemmeside.

 

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.