Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

DTU Skylab ansætter sin første direktør

Innovationshubben har fået status som et center på Danmarks Tekniske Universitet.

DTU har udnævnt en ny institutleder. Foto: DTU/Vibeke Hempler.

DTU’s innovationshub, DTU Skylab, har ansat Mikkel Sørensen som sin første direktør.

Det oplyser DTU.

– Vi er glade for, at Mikkel Sørensen fortsætter som leder af DTU´s innovationshub. Nu i rollen som direktør, siger rektor Anders Bjarklev.

Læs også: DTU udvider med 3.000 kvm. til 99 millioner kroner

DTU Skylab fik i februar 2021 status som center, der samler DTU’s supportfunktioner for innovation og entreprenørskab. Samtidig har DTU Skylab blandt andet oprettet et team af innovationspartnere med direkte kontakt til DTU´s institutter.

– Det er helt afgørende for DTU som teknisk eliteuniversitet, at alle – både studerende og forskere – er med til at udvikle nye løsninger og teknologi, der bidrager til en bæredygtig udvikling af vores samfund. Danmark har i den grad brug for nye virksomheder. Og vi er stolte af, at mange af dem starter som spinouts fra DTU´s institutter eller som nytænkning og kreative løsninger i DTU Skylab, siger rektor Anders Bjarklev videre.

Uddannet guitarist

Mikkel Sørensen har taget en executive MBA fra DTU og en kandidatuddannelse i Moderne kultur fra Københavns Universitet. Oprindeligt er han uddannet guitarist fra Rytmisk Musikkonservatorium. Siden 2013 har han stået i spidsen for DTU Skylab. Inden da var han national leder af Venture Cup, de danske universiteters fælles platform for entreprenørskab.

Som ny direktør skal Mikkel Sørensen fortsat fokusere på udvikle DTU Skylab som et ”toneangivende” miljø for teknologibaseret innovation.

Udvikling i digital innovation

DTU Skylab har de senere år været i rivende udvikling. I januar 2020 kunne Science Report skrive, at fire universiteter – DTU Compute, IT-Universitetet, CBS og Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU) – var gået sammen om at skabe  DTU Skylab Digital, der skulle danne ramme om digital udvikling, forskningsprojekter og startups i hovedstadsregionen.

– Det er fantastisk, at fire universiteter står bag det nye initiativ, der giver digital innovation en lige så fremtrædende position som prototypeværkstederne på DTU Skylab, sagde Marianne Thellersen, koncerndirektør for innovation og entrepreneurship på DTU

– Vi vil gerne overføre DTU Skylabs erfaringer med co-creation i et åbent innovationsmiljø til hele det digitale område, tilføjede hun.

Læs også: Universiteter går sammen om nyt innovationsmiljø

DTU Skylab Digital skulle have særligt fokus på kunstig intelligens og etiske aspekter, udvikling og sikker brug af internetteknologi og udvikling af blockchain som sporingsteknologi.

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.