Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Milliardbevilling til forskningscenter åbner for nye mål og talentrekruttering

Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (CBMR) modtager en milliard kroner. Det sætter gang i et nyt strategisk fokus på målrettet medicin og metoder – og sætter jagten ind på talenter særligt indenfor bioinformatik.

Dipsikha Biswas er postdoc i Sakamoto Group på CBMR, der forsker i de molekylære mekanismer, der ligger bag energimålinger på celleniveau og genoprettelse af stofskiftebalancen. Foto: Ricky Molloy

Når man snakker forskning og sundhed, kan man efterhånden ikke undgå at nævne Novo-imperiet i form af Novo Nordisk, Novo Holdings og Novo Nordisk Fonden.

Jobs, uddannelse, lægemidler, alliancer og kvantecomputerprogram og sågar støtte til rumforskning. Listen er alen lang. Så lang, at flere begynder at snakke om, at dominansen kan blive en global dagsordensættende magt.

I så fald rammer Novo Nordisk Fonden hovedet på sømmet med en ny milliardinvestering i kampen mod den globale folkesundhedskrise: kardiometaboliske sygdomme. Det vil sige en voksende skare af livsstilssygdomme.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: