Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Ny fond sætter fut i danske robot-startups

En ny fond – Odense Robotics StartUp Fund – skal inspirere næste generation af robotforskere og -iværksættere. Fonden vil forvandle idéer til forretninger, så Danmark beholder førerpositionen inden for robot-automatisering.

Odense Robotics StartUp Fund skal hjælpe danske robotiværksættere med at gøre idé til forretning. Foto: Digital Hub Denmark.

Robotiværksættere har brug for bedre hjælp til at gøre idé til forretning, hvis Danmark skal fortsætte med at være frontløber inden for automatisering.

Derfor går en række robotdirektører og toneangivende danske fonde nu sammen om at starte en ny fond – Odense Robotics StartUp Fund – som skal skabe generationer af stærke robotstartups gennem bedre adgang til kapital, unik brancheviden og et stærkt inkubationsmiljø.

Stifterne er nøglepersoner fra Danmarks største robotsucceser, indflydelsesrige investorer og toneangivende fonde bag nogle af landets største industrivirksomheder.

Nogle stiftere har været med til at sætte Danmark på verdenskortet som robotnation og for dem, handler det om at realisere robotindustriens potentiale. Ved at donere kapital fra deres succesfulde karrierer til den nye fond kan stifterne bidrage til, at ambitiøse robotstartups i mange år frem får bedre rammer til at gøre deres iværksætterdrømme til virkelighed.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: