Alexander von Oettingen bliver ny rektor på UC SYD.
Det oplyser UC SYD i en pressemeddelelse.
– Alexander brænder for og har et tæt kendskab til professionshøjskolesektoren og har gennem de seneste 20 år været en aktiv del af UC SYD. Først som underviser, så som leder, udviklingschef og -direktør og siden 2015 som prorektor ved UC SYD, siger bestyrelsesformand Stephanie Lose.
Alexander von Oettingen har en baggrund som Dr. pæd. Han har udgivet flere bøger, og i 2019 tildelte Gyldendal Uddannelse ham forlagets formidlingspris.
– Bestyrelsen ser frem til samarbejdet med Alexander von Oettingen og ønsker ham held og lykke med at føre UC SYD ind i næste udviklingsfase i samarbejde med ledelse og medarbejdere, siger Stephanie Lose.
Tiltræder officielt til juni
Alexander von Oettingen tiltræder sin nye stilling 1. juni. I perioden 22. marts til 31. maj vil han være fungerende rektor. Han afløser Birthe Friis Mortensen, der har været rektor de seneste ni år.
UC SYD er med omkring 6.500 studerende og cirka 700 ansatte den største videregående uddannelses- og vidensinstitution i Syd- og Sønderjylland. Professionshøjskolen har campusser i Esbjerg, Haderslev, Aabenraa og Kolding.
UC SYD foretager ligeledes forskning indenfor blandt andet velfærdsprofessionerne.
Forsiden lige nu:

Forskere og industri hungrer efter hinanden i jagten på grøn omstilling
Ledere fra industri, forskning og lovgivning mødtes til dialogmaraton om fælles front til grøn omstilling i Videnskabernes Selskab. Hastighed, skalering, talent og cirkularitet var omdrejningspunkt.

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven
En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Visdom er som humør – det er en tilstand alle kan opleve
Tor Nørretranders’ nye bog ”Hul igennem” undersøger, hvordan man opnår visdom, der både styrker forholdet til medmennesker og til en planet i krise.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.