Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Lundbeckfonden støtter neuroforskere med 54 millioner kroner

Lundbeckfonden støtter 11 forskere med fem millioner hver som del af fondens Ascending Investigators-program for 2022. Programmet støtter erfarne forskningstalenter med at etablere forskerkarrierer indenfor neurovidenskaben.

11 forskertalenter er hver især blevet tildelt fem millioner kroner som del af Luncbeckfondens Ascending Investigator-program. Foto: Lundbeckfonden.

Forskere, der kan bryste sig med en ph.d. eller postdoc, kan let ende i en blindgyde i sin forskerkarriere. De står i et klassisk 'forskerhul', som Lundbeckfonden kalder det.

De nyudklækkede forskere har med andre ord svært ved at klemme sig gennem nåleøjet, når fonde gennemtrævler bunken af forskningsansøgninger og fordeler midler.

Lundbeckfonden forsøger derfor hvert år gennem såkaldte Ascending Investigator-forskningsbevillinger at styrke disse ’midtvejs-forskere’.

I år går den støtte til 11 forskertalenter, som hver især modtager fem millioner kroner til nye projekter med fokus på hjernen og nervesystemet´, oplyser Lundbeckfonden.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: