Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Universiteter går sammen om nyt innovationsmiljø

DTU Skylab Digital bliver et nyt mødested for digital innovation og startups i hovedstaden

Foto: iStock.

Fire universiteter går sammen om at skabe et nyt innovationsmiljø under navnet DTU Skylab Digital, der skal danne ramme om digital udvikling, forskningsprojekter og startups i hovedstadsregionen. 

– Det er fantastisk, at fire universiteter står bag det nye initiativ, der giver digital innovation en lige så fremtrædende position som prototypeværkstederne på DTU Skylab, siger Marianne Thellersen, koncerndirektør for innovation og entrepreneurship på DTU

– Vi vil gerne overføre DTU Skylabs erfaringer med co-creation i et åbent innovationsmiljø til hele det digitale område, tilføjer hun.

Det er DTU Compute, IT-Universitetet, CBS og Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU), der står bag samarbejdet. 

DTU Skylab Digital vil have særligt fokus på kunstig intelligens og etiske aspekter, udvikling og sikker brug af internetteknologi og udvikling af blockchain som sporingsteknologi, ifølge Marianne Thellersen. 

Det nye miljø kommer stærkt fra start med ansættelsen af 12 postdocs, som vil være tilstede 20 procent af deres tid i det nye innovationsmiljø.

Styrket digital innovation og forskning
Godt 150 studerende, 10 startup-projekter samt samarbejdspartnere fra virksomheder og universiteter deltog i åbningen på DTU Skylab den 30. januar.

Ved åbningen var ti af de mest succesfulde startups fra innovationsmiljøet på DTU mødt op for at præsentere deres teknologier. 

I en paneldebat præsenterede partnerne fra de fire universiteter deres ønsker til samarbejdet, skriver DTU:

– Vores håb er, at den nye hub vil styrke den digitale innovation og forskning. Vi har i dag mange overlappende projekter, men hvis vi samarbejder og i stedet bruger ressourcerne til at styrke uddannelserne og samarbejdet med virksomheder, så vil vi stå langt stærkere sammen, sagde Mads Nielsen, institutleder på DIKU.

Philippe Bonnet fra IT-Universitet ønskede, at samarbejdet i DTU Skylab Digital bliver startskuddet til udvikling af flere digitale laboratorier, som han vurderer, fremmer samarbejde og styrker udviklingen af digital innovation i Danmark.

Ud over samarbejdet mellem universiteterne kan DTU Skylab Digital trække på alle DTU’s institutter og udnytte etablerede netværk som Neural AI, Digi-Talks og Nordic AI.

Læs også: BioInnovation Institute og DTU starter millionprojekt for forskere.

DTU Skylab Digital er skabt med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, Erhvervsstyrelsen, Region Hovedstaden og Industriens Fond og med medfinansiering fra de fire universiteter.

Forsiden lige nu:

Sådan tackler fondene den stigende magt

I SPORENE PÅ MAGTEN. I takt med at de danske fondes magt og muligheder skyder i vejret, arbejder fondene på tiltag, der sikrer fair forskning. Fem fokuspunkter brænder igennem.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.