Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Her er følgegruppen, der skal understøtte forskning i magt og demokrati

Det bliver en bredt sammensat gruppe med repræsentanter fra Folketinget, fagbevægelsen, erhvervslivet og medieverdenen, som udgør den nye følgegruppe til magtudredningen. Nu ved vi, hvem de er.

Uddannelses- og forskningsmininister, Christina Egelund, har udpeget den nye følgegruppe. Foto: Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Sidste år besluttede et enigt Folketing, at det var på tide med en ny magtudredning. Den har fået navnet Magtudredningen 2.0 og skal erstatte den første magtudredning, som har tyve år på bagen. 

Magtudredningen 2.0 skal skabe forskningsbaseret viden om demokratiets aktuelle tilstand og kommer blandt andet til at undersøge teknologiens og mediernes udvikling og betydning for folkestyret. 

Nu er der blevet nedsat en følgegruppe, som består af i alt 30 medlemmer fra bl.a. Folketinget, fagbevægelsen, erhvervslivet, medieverdenen og civilsamfundet. Følgegruppens formål er at give input til forskerne og samtidig understøtte formidlingen af magtudredningens resultater. Den tværfaglige gruppe er udpeget af uddannelses- og forskningsmininister, Christina Egelund, og har Folketingets formand, Søren Gade, som formand. Gruppen skal desuden understøtte den samfundsmæssige forankring af forskningsprojektet, så resultaterne kommer ud at leve. Det betyder, at de får et ansvar for at bidrage til formidlingsaktiviteter. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: