Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Regeringen har lyttet til kritikken: Kun 10 procent af kandidatuddannelserne forkortes – men ingen ved hvilke

Regeringen har vedtaget en ny uddannelsesreform, der forkorter 10 procent af universiteternes kandidatuddannelser – men det bliver et kandidatudvalg der skal afgøre, hvilke uddannelser der kommer til at gå ud over.

Brian Bech Nielsen, formand for Danske Universiteter og rektor på AU, er glad for at regeringen har lyttet til kritikken. Foto: Lars Kruse/AU Foto.

På et imødeset pressemøde tirsdag den 27. juni fremlagde SMV-regeringen og partierne SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti den nye bebudede reform af universitetsuddannelserne.

Reformen indebærer blandt andet, at 10 procent af kandidatuddannelserne bliver skåret ned.

Der er dermed ikke lagt op til at forkorte 50 procent af kandidatuddannelserne, regeringen i første omgang ønskede.

- Det er positivt, at reformen er blevet mindre omfattende, end der oprindeligt var lagt op til fra regeringen, og at færre studerende, end vi havde frygtet, kommer på korte uddannelser. Det gør det mere realistisk at finde fagområder, hvor en høj kvalitet kan sikres, trods det kortere forløb, udtaler Brian Bech Nielsen, formand for Danske Universiteter.

Men selvom reformen ikke er så stor som planlagt, er flere partier, fagforeninger og interesseorganisationer utilfreds med aftalen.  

IDA - Ingeniørforeningen undrer sig over, at regeringen ikke har besluttet præcis hvilke uddannelser der skal kortes ned.

- Det er jo udtryk for, at man fra politisk hold ikke vil ”sætte holdet” og tage ansvar for sin reform, men i stedet lader andre træffe de svære beslutninger, siger Laura Klitgård, formand for IDA, i en pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: