Et helt nyt institut ved navn DTU Sundhedsteknologi åbner den 1. januar 2019. Instituttet skal samle 300 forskere i et miljø, hvor universitetet kan give forskningen i sundhedsteknologi optimale betingelser og faciliteter.
– DTU er allerede en betydelig aktør på dette område. Vores forskning inden for sundhedsteknologi involverer et bredt spektrum af intelligente løsninger til indsamling og behandling af sundhedsdata, forskning i medicinsk signalbehandling og -modellering, medicinske sensorer, biomaterialer, innovativ høreteknik, drug delivery, telemedicin og meget mere, siger Rasmus Larsen, prorektor på DTU.
I dag er forskningsgrupperne spredt på mange institutter på DTU, og det skaber barrierer for nye samarbejder og for at etablere en tilstrækkelig slagskraftig position.
– Med et stærkt samlet institut kan vi tiltrække de dygtigste forskere og studerende både nationalt og internationalt, skabe nye netværk, nye uddannelsesretninger, nye startups og en ramme for samarbejde mellem DTU’s forskere, læger og industri, forklarer Rasmus Larsen.
Samlet og omstruktureret
DTU Sundhedsteknologi skal således fungere som en samlet indgang til sundhedsteknologi og være en stærk platform for DTU’s regionale, nationale og internationale samarbejde.
– Med en central placering her i ‘Medicon Valley’ har DTU allerede i mange år samarbejdet med life science-industrien om udviklingen af nye produkter og løsninger til sundhedssektoren, siger prorektoren.
DTU forventer, at det nye forskningsinstitut kommer til at skabe endnu tættere relationer til både industrien og det Sundvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, men også hospitalerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland og i det hele taget til virksomheder og videninstitutioner nationalt og internationalt.
Oprettelsen af DTU Sundhedsteknologi vil betyde, at en række institutter ikke længere vil være selvstændige, og at nogle forskere og forskningsgrupper flytter institut.
Omstruktureringen er dog ikke en spareøvelse, understreger Rasmus Larsen, men et spørgsmål om at ruste universitetet til fremtiden.
– DTU Sundhedsteknologi er en oprustning, et institut, der samler kernen af DTU’s forskning inden for sundhedsteknologi og skaber en forskningsplatform for den innovation og viden, som industrien, samfundet og studerende vil efterspørge i fremtiden, siger han og fortsætter;
– Som internationalt eliteuniversitet er det afgørende, at vi tager de skridt, der bedst muligt sætter os i stand til at understøtte samfundets behov og samtidig kan tiltrække de bedste forskere og studerende og den nødvendige finansiering. DTU Sundhedsteknologi vil bidrage til, at DTU også fortsat er blandt de fem førende tekniske universiteter i Europa.
Forsiden lige nu:

Eksperterne har talt: Det skal vi med kunstig intelligens
FREMTIDENS AI. Debatserien om kunstig intelligens har nået sin ende. Vi tager en rundtur i svarene på, hvad vi egentlig skal med kunstig intelligens – og hvordan vi gør det bedst.

Politikerne har lyttet: Pengepulje skal sikre arbejdskraft til life science
Uddannelses- og Forskningsministeriet åbner pulje til udvikling af life science-uddannelser og kompetenceudvikling. Det er første svar på branchens opråb om politisk handling.

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”
Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.