Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Grundforskning er en langsigtet investering der betaler sig

Danmarks Grundforskningsfond har igennem årene finansieret langt over hundrede grundforskningscentre i op til ti år ifølge de seneste analyser fra Center for Forskningsanalyse (AU) er det penge, der er givet godt ud.

Af Tom Nervil

Danmarks Grundforskningsfond har igennem årene finansieret langt over hundrede grundforskningscentre i op til ti år og et budget på op til 10 mio. kr. årligt. Det er med andre ord en stor investering for den danske stat, men ifølge de seneste analyser fra Center for Forskningsanalyse (AU) er det penge, der er givet godt ud.

Søren-Peter Olesen, der er direktør i Danmarks Grundforskningsfond, er da også begejstret over at Centers of Excellence, der begyndte for over 30 år siden, har efterladt et bemærkelsesværdigt aftryk:

”Det gør os ydmyge over for de nuværende centre, hvis egentlige betydning, må vi tro, også først vil stå rigtigt klar om mange år.”

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: