Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Modernisering af medicinstudiet skal ruste fremtidens læger og forskere til en ny normal

Innovation bliver obligatorisk på medicinstudiet på Københavns Universitet i 2024. Det er en del af en større modernisering af uddannelsen for at holde trit med samfundet og industrien.

Innovation som obligatorisk kursus er en kæmpe milepæl, mener Trine Winterø, prodekan for innovation og samfundsrelationer på Københavns Universitet. Foto: Københavns Universitet.

Medicinalindustrien buldrer derud af som aldrig før. Patentmaskinerne pumper, nye teknologier, digitalisering og lægemidler vinder fodfæste, mens helt nye forskningsområder presser grænser for, hvad vi troede var muligt.

Innovation er både en vækstmotor og et dagligt vilkår i industri, forskning og på hospitalsgangene. En ny normal er på vej, har brancheforeningen for lægemiddelvirksomheder Lif konstateret.

Læger spiller en større rolle i samfundet - eller samfundet spiller en større rolle for læger.

Torben Lykke Sørensen, studieleder, Institut for Klinisk Medicin, KU

Fra efteråret 2024 bliver faget innovation derfor en fast del af medicinuddannelsen på København Universitet. Det er en del af en større renovering, der skal imødekomme nye krav og forventninger fra industri, sundhedsvæsen og forskningsmiljøer.

- Det er en kæmpe milepæl, siger Trine Winterø, prodekan for innovation og samfundsrelationer på Københavns Universitet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: