Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

To nye vicedirektører på Nationalmuseet

Nationalmuseet vil udvikle deres forskningsmiljø og styrke deres kommercielle kompetencer for at understøtte udviklingen på museets mange besøgssteder. Henriette Dudek Povlsen og Lars Højer tiltræder som vicedirektører pr. 1. april i Nationalmuseets direktion.

Nationalmuseet er i konstant udvikling under ledelse af direktør Rane Willerslev. Målet er, at historien skal være vedkommende for flere danskere, så flere kender deres historie og kan bruge den som ballast gennem livet. Det skal blandet andet ske ved at skabe endnu flere spændende og relevante udstillinger og attraktioner rundt om i landet på Nationalmuseets mange besøgssteder samtidig med, at museet sikrer et sprudlende forskningsmiljø.

Ændringerne i direktionen får betydning for, hvordan Nationalmuseet bliver drevet i de kommende år, og direktør Rane Willerslev ser fremad mod en tid, hvor museet skal ud af corona-epidemiens skygge med fornyet styrke.

-Vi har gennemgået store forandringer sammen, hvor vi med afsæt i en ny strategi og et fokus på at forny museet på flere områder har opnået gode resultater sammen. Vores besøgstal er steget støt indtil corona ramte, og vi har sikret et fortsat professionelt forskningsmiljø. Jeg vil gerne sige tak til både Erik Als og Jesper Stub Johnsen for et fantastisk samarbejde, siger Rane Willerslev.

Begge tidligere vicedirektører fortsætter som planlagt i andre stillinger på Nationalmuseet.

Kommerciel og forskningsmæssig erfaring

De to nye vicedirektører skal dække vicedirektørstillingerne inden for forskningsområdet og Nationalmuseets mange besøgssteder rundt om i Danmark.

Henriette Dudek Povlsen, der kommer fra en stilling som Head of Commercial i ZOO og med flere års erfaring med kommercielt fokus fra det private erhvervsliv, bliver Vicedirektør for Museer og Slotte, der dækker blandt andre Kronborg Slot, Frilandsmuseet, Christiansborg Slot, Frihedsmuseet og mange flere.

-Jeg glæder mig til at blive en del af Nationalmuseet, komme med på Rane Willerslevs hold og samarbejde med dygtige museumschefer om at skabe fantastiske publikumsoplevelser. Jeg kommer med et kommercielt afsæt, og det glæder mig derfor, at opgaven er tydelig; vi skal tiltrække flere gæster fra hele landet og sikre økonomisk vækst, som kan skabe grundlaget for besøgsstedernes fortsatte udvikling”, siger Henriette Dudek Povlsen.

Den nye Vicedirektør for Forskning, Samling og Bevaring, Lars Højer, kommer fra en stilling som Viceinstitutleder for forskning på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier (ToRS), Humanistisk Fakultet, Københavns Universitet, hvor han også er lektor og Centerleder for Center for Komparative Kulturstudier. Lars Højer kommer til at stå i spidsen for Nationalmuseets forskningsmiljø og afdelingerne, hvor den danske kulturarv bliver bevaret.

-Jeg går til opgaven med stor ydmyghed, og jeg glæder mig helt utroligt til at lære stedet og medarbejderne bedre at kende. Men jeg har selvfølgelig allerede nu nogle ideer til, hvordan jeg kan være med til at gøre en forskel. Nationalmuseet bør være endnu tydeligere i det nationale og internationale forskningslandskab. Det skal være et fyrtårn, et sted man lægger mærke til, ikke kun hvad angår udstillinger og formidling, men også forskning, siger Lars Højer.

Begge vicedirektører tiltræder stillingerne 1. april i år.

Pressemeddelelsen er skrevet af Nationalmuseet d. 24. februar 2021.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:


SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.