Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Dødsfald: Farvel til en charmerende ildsjæl og problemknuser

Aarhus Universitet: Mindeord fra universitetsledelsen og Universitetsledelsens Stab om Anders Correll

Aarhus Universitets kommunikations- og pressechef Anders Correll er gået bort meget pludseligt i en alder af kun 61 år. En særdeles højt værdsat kollega og dedikeret forkæmper for universitetet er ikke mere blandt os. Vi har mistet en inspirator, et visionært og farverigt menneske, der aldrig stod stille. Vores tanker og dybeste medfølelse går til hans hustru og deres fire børn.

Anders Correll blev uddannet cand.agro. fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole i 1990. Han fattede hurtigt interesse for journalistik og kommunikation, og i 1995 tog han en diplomuddannelse i informationsjournalistik fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Det blev afgørende for hans arbejdsliv, og han gik med stor begejstring ind i forskningsformidling på baggrund af sin indsigt i jordbrugsvidenskab.

En betroet rådgiver for hele universitetet

I 2003 blev Anders Correll ansat som redaktør på Aarhus Universitet. Han udviklede avisen Campus og søsatte alumnemagasinet AU-gustus. Siden 2008 har han fungeret først som pressechef og siden som kommunikations- og pressechef for Aarhus Universitet. I denne funktion har han været en betroet og højt respekteret rådgiver – ikke kun for universitetsledelsen, men for en meget bred gruppe af medarbejdere og ganske ofte også studerende. Et af Anders Corrells favoritbands var The Rolling Stones, der blandt andet er kendt for sangen “You can’t always get what you want”. Sådan var det også, når man søgte råd hos Anders Correll. Man fik ikke altid det svar, man måske ønskede sig – men man fik altid det råd, man havde brug for. Han var aldrig bleg for at udfordre éns holdninger.

Aarhus Universitet var et hjertebarn for Anders Correll, og han værnede gennem alle årene om universitetets omdømme. Han har sat et markant aftryk som en meget dreven kommunikations- og presserådgiver med stærk dømmekraft, solidt menneskekundskab og en uforlignelig evne til at træffe rigtige beslutninger til gavn for universitetet. Med stor faglig indsigt og organisatorisk tæft var han i stand til at vende kritiske situationer til konstruktive løsninger, ligesom han med sin arbejdsindsats og sit vindende væsen evnede at binde mange ender sammen i en kompleks organisation.

En fri fugl

Han var en person, der i den grad forstod at opbygge og pleje relationer. Han havde en smittende entusiasme og var rig på ideer, som har været til glæde og gavn for både universitetet og dets samarbejdspartnere. Han arbejdede målrettet for en åben og synlig linje i kommunikationen fra universitetsledelsen, ligesom han hurtigt forstod betydningen af universitetets tilstedeværelse på sociale og digitale medier.

De fleste, der har arbejdet sammen med Anders Correll, vil vide, at han trods en tætpakket kalender og mange deadlines sjældent lod sig presse af tid. Han insisterede på at se enhver sag fra alle vinkler, udviste mod til at udfordre det bestående og lod sig ikke begrænse af normer. Han var en fri fugl, der ikke ville sættes i bur, og ganske rammende er han engang med glimt i øjet blevet beskrevet som en charmerende anarkist. Vi nød altid godt af hans evne til at tænke ud af boksen og til at være fuldt til stede der, hvor han var.

Og Anders var her og der og alle vegne. Han elskede at involvere sig og havde sans for at engagere sig, hvor der var mest på spil, og der skete mest. Han var drevet af nysgerrighed og begejstring – altid med blikket fast rettet mod, hvad der tjente Aarhus Universitet bedst.

Kerede sig om sine medarbejdere

Ved sin bortgang var Anders Correll chef for en afdeling på 15 personer i Kommunikation & Presse, Universitetsledelsens Stab. Her vil han blive husket og savnet for sin ukuelige vilje til altid at hæve barren og gå nye veje. Han fremmede de gode ideer, lyttede til saglige argumenter og satte tillid og fællesskab højt. Han drev i høj grad afdelingen efter devisen frihed under ansvar.

Anders Correll insisterede på, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Han gjorde hverdagen mere festlig, og med sin fantastiske humor kunne han afmontere selv de mest udfordrende kommunikationssager uden at gå på kompromis med hverken faglig kvalitet eller menneskelig forståelse. Han gjorde sig umage som fagperson og som menneske hver eneste dag, og han nød stor respekt for det.

Det var vigtigt for Anders Correll, at menneskene omkring ham havde det godt. Han viste oprigtig omsorg og interesse for sine medarbejdere; han talte sine medarbejderes sag og gav sin fulde støtte til de, der i perioder havde behov for at sætte familien før jobbet.

For Anders Correll var der aldrig lukket ned på Aarhus Universitet. Han var altid parat til at stille op, når det brændte på – men der var ingen i tvivl om, at hans familie var det allervigtigste for ham. Hans liv sluttede alt for brat, da han den 4. august fik et ildebefindende under et motionscykelløb på Sjælland, hvor han holdt ferie med sin hustru i familiens sommerhus. Vi sender familien vores varmeste tanker i denne ubegribeligt svære stund.

Anders Correll var et prægtigt menneske. Det er et privilegium at have kendt og arbejdet sammen med ham. Han vil blive husket og savnet. Æret være hans minde.

Begravelsen finder sted fra Aarhus Domkirke torsdag den 15.august kl. 12.30. Alle er velkomne.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.


I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.