Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Radikale vil flytte forskere og studerende ud af storbyerne

I tråd med de seneste års udflytninger af statslige styrelser og institutter, foreslår De Radikale en tilsvarende udflytning af specifikke uddannelser, skriver dr.dk.

Således skal halvdelen af de nye erhvervs- og professions­rettede uddannelser, der bliver oprettet frem mod 2030, placeres udenfor de store byer, ifølge det radikale udspil.

Bliver forslaget en realitet, vil det formentlig påvirke mange forskere og studerende. Professionshøjskolerne og erhvervsuddannelserne står nemlig for at etablere op mod 6000 nye studiepladser inden 2030. Udflytningen er et led i en større plan, som vil betyde 14.000 flere undervisningsjob udenfor hovedstaden, ifølge de Radikales hjemmeside.

Baggrunden for de Radikales forslag er at finde i en analyse fra Danske Professionshøjskoler, der viser at uddannelsernes placering har stor indflydelse på, hvor de unge beslutter sig for at slå sig ned efter endt uddannelse. Således viser rapporten, at 89 % af de nyuddannede har adresse i samme region, som den uddannelse de forlod i mindst et år efter at have afsluttet uddannelsen.

Leder af de Radikale, Morten Østergaard, siger til dr.dk, at det handler om en bedre balance i landet og at der er lærere, pædagoger og folk til virksomhederne, så man kan have gode skoler, børnehaver og den rigtige arbejdskraft, uanset hvor man er i Danmark.

Ifølge dr.dk bakker Dansk Folkeparti op om forslaget, mens planen møder kritik fra Danske Professionshøjskoler, som har en stor del af de udflytningstruede uddannelser.

Formanden for Professionshøjskolerne Stefan Hermann udtaler til dr.dk, at en udflytningsprocent på 50 % er for meget og er specielt bekymret for, at en spredning af uddannelserne vil skabe et dyk i det faglige niveau på skolerne.

Forsiden lige nu:


600 vandforskere samles om løsninger for drikkevand og spildevand

De næste dage samles 600 vandforskere til Danmarks største konference om vand. Det er ny rekord og begivenheden er den største af sin art. På konferencen præsenteres den seneste viden, der skal løse udfordringer for drikkevand, spildevand og klima.


Seneste artikler:


Podcast: Ramaskrig da Northside blev kødfri

Er der noget, der kan få folk helt op i det røde felt er det, hvis man tager kødet fra dem. Dele af publikum reagerede kraftigt på Northside Festivals beslutning om at blive kødfri i 2022. Men blev de væk? Smuglede de kød ind? Lyt med og bliv klogere.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.