Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Innovationsfondens udpeger fire nye Innowomen

Innovationsfonden har udpeget fire nye medlemmer til ambassadør-korpset Innowomen, der er et af fondens tiltag for at understøtte en øget kønsbalance inden for forskning og iværksætteri og blandt fondens ansøgere.

Innowomen er en gruppe kvindelige iværksættere og forskere med tilknytning til Innovationsfonden, som agerer ambassadører og synlige rollemodeller for potentielle ansøgere til fondens programmer.

– Forhåbningen er, at Innowomen-ambassadørerne og deres professionelle erfaringer kan inspirere andre talentfulde kvinder til at gå iværksætter- eller forskervejen – og til at søge midler fra Innovationsfonden. Vi har et stort fokus på at opnå en større diversitet blandt vores ansøgere.  Jeg er meget glad for, at yderligere fire talentfulde kvinder har takket ja til at bidrage til at opnå de mål som ambassadører for Innovationsfonden, siger Anne-Marie Levy Rasmussen, direktør i Innovationsfonden.

De fire nye Innowomen bidrager bl.a. til at en større faglig diversitet i gruppen og en bredere geografisk forankring. De nye medlemmer er:

  • Pia Skammelsener founder og CEO i Oh So Quiet – et naturturisme-koncept, hvor gæster vandrer fra sommerhus til sommerhus. Hun er tilknyttet fondens iværksætter-program Innofounder Experienced.
  • Lara Anne Hale, Erhvervspostdoc hos VELUX i samarbejde med Copenhagen Business School med støtte fra Innovationsfondens og Realdanias fælles Erhvervsforsker-opslag ’Smart Cities og Smart Buildings’.
  • Vigga Svensson, co-founder af Continued Fashion – en digital bæredygtighedsløsning til modeindustrien. Hun er tilknyttet fondens Innobooster-program.
  • Sascha Louring, R&D seniorkonsulent ved Teknologisk Institut. Hun er både tilknyttet fondens internationale samarbejdsprogram og Grand Solutions-program.

Se den samlede Innowomen-gruppe her

Skæv kønsbalance er en stor samfundsudfordring
Innovationsfonden søsatte Innowomen-konceptet i december 2018 – som led i en overordnet diversitetsindsats og på baggrund af anbefalinger i en rapport om kønsbalancen på det danske arbejdsmarked.

– Alt for få iværksættere og forskere, der gør karriere på universiteterne i Danmark, er kvinder. Det betyder, at vi som samfund ikke drager nytte af kvinders fulde talent og potentiale, og det fører samtidig til en kønsmæssig skævvridning af den teknologiske udvikling. Vi mener, det er vores pligt at bidrage til en større bredde i dansk iværksætteri og forskning, som vil komme hele samfundet til gavn, siger Anne-Marie Levy Rasmussen.

Læs også: Innovationsfonden sætter kvindelige ansigter på forskning.

Også blandt ansøgerne til Innovationsfonden er kønsbalancen skæv. Kun én ud af fire, der søger midler fra fonden i dag, er kvinder.

Kort om Innowomen-konceptet:

  • Der er i alt otte Innowomen-ambassadører, der er aktive i en toårig periode – forskudt således, at der er fire nye og fire erfarne medlemmer hvert år.
  • I 2020 udvides den nuværende gruppe på otte medlemmer med yderligere fire medlemmer, og der vil således i en overgangsperiode resten af 2020 være 12 Innowomen.
  • Ambassadørerne agerer synlige rollemodeller for potentielle ansøgere til fondens programmer og kommer med input til fondens tiltag og diversitetspolitik.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:


Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.