Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Internationalt kendt klimaforsker bliver ny prorektor på SDU

Det er en international anerkendt profil, som fra 1. oktober indtager prorektor-stillingen på Syddansk Universitet.

Efter flere års forskningsansættelser i bl.a. Alaska, New Mexico og Chile har Sebastian H. Mernild siden 2016 været administrerende direktør for det anerkendte forskningsinstitut Nansen Center i Bergen i Norge.

Derudover er han professor på universitetet i Bergen, samtidig med at han også skal finde tid til at være medforfatter på FN’s klimapanels næste store rapport, den sjette i rækken, som udkommer i 2021.

Formidling, forskning og ledelse
Foruden stærke ledelsesmæssige kompetencer, som bl.a. er opnået i hans karriere i det danske forsvar, samt ledelsesstillinger indenfor forskningsverdenen, kommer Sebastian H. Mernild også med en excellent forskningsbaggrund.

Den bringer han ikke kun i spil blandt fagprofessionelle, men også som aktiv deltager i den almene debat om verdens klimaproblemer.

En indsats, som netop blev belønnet med Rosenkjærprisen i 2018; DR’s respekterede formidlingspris, som siden 1963 er blevet givet til fremtrædende videnskabsmænd og kulturpersonligheder, der har formået at formidle et kompliceret videnskabeligt emne.

Dybt optaget af klimaløsninger
– Jeg er som fagperson dybt optaget af forandringerne i klimaet og effekterne af et ændret klima samt bæredygtighed og den rolle, som uddannelse og forskning har i forhold til at skabe de nødvendige klima-løsninger for samfundet.

– Det er mit klare mål, at jeg med mine forsknings-, uddannelses- og ledelsesmæssige kompetencer kan give SDU’s ambitiøse verdensmåls-dagsorden endnu mere momentum – og dermed forøge den værdi, som universitetet skaber for samfundet, siger Sebastian H. Mernild.

Han påpeger, at netop forskning og uddannelse er helt afgørende elementer i den innovation, der skal til for at skabe de nødvendige klimaløsninger.

– SDU har med sine stærke forskningsmiljøer og gode uddannelser de bedste forudsætninger for at skabe fremtidens medarbejdere og ledere, for hvem bæredygtighed og optimal ressourceudnyttelse er en naturlig tilgang til opgaveløsningen. Den udvikling vil jeg gerne være med til at facilitere og se forplante sig i samfundet.

Værdi for samfundet
Som prorektor vil Sebastian H. Mernild indgå i universitetets ledelse sammen med rektor, universitetsdirektør og de fem dekaner for de faglige hovedområder.

Rektor Henrik Dam ser meget frem til samarbejdet med den nye prorektor.

– Med Sebastian H. Mernild får vi en inspirerende og visionær prorektor, som har evnerne, viljen, ambitionerne og det nødvendige internationale udsyn til at demonstrere universitetets relevans og værdi for det omgivende samfund gennem uddannelse, forskning og vidensdeling – ikke mindst i forhold til vores ambitioner inden for bæredygtighed og arbejdet med FN’s verdensmål, siger Henrik Dam.

Sebastian H. Mernild er gift og har to børn og er bosat i Odense. Han afløser Bjarne Graabech Sørensen, som efter 15 år som prorektor på SDU, har valgt at på pension.

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.