Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Ny direktør for Institut for Menneskerettigheder

15. oktober 2020 tiltræder Louise Holck, cand.jur. og MPA, som direktør for Institut for Menneskerettigheder. Louise Holck overtager posten efter Jonas Christoffersen, som forlod instituttet i marts efter 11 år som direktør.

Louise Holck har været vicedirektør for instituttets nationale arbejde siden 2012, og siden marts 2020 har hun været konstitueret direktør.

”Louise Holck kender organisationen indgående, og har spillet en vigtig rolle i den udvikling, instituttet har gennemgået de seneste år. Samtidig er hun en rigtig dygtig og afholdt leder med en meget relevant bred ledelsesmæssig baggrund. Louise har også vist i sin tid som konstitueret direktør, at hun gerne videreudvikler på indsatser og på de metoder, instituttet anvender, og hun har også fået sat flere nye skibe i søen. Derfor er det også en enig bestyrelse, der har peget på Louise som den helt rigtige person til at stå i spidsen for instituttet og føre institutionen videre ind i fremtiden,” siger Dorthe Elise Svinth, formand for Institut for Menneskerettigheders bestyrelse.

Hun tilføjer:

”Louise har en solid faglighed inden for menneskeretten. Samtidig har hun gennem lederposter i blandt andet Dansk Flygtningehjælp og DIGNITY – Dansk Institut mod Tortur og som vicedirektør på Institut for Menneskerettigheder vist, at hun evner at udvikle organisationer, der har fokus på det enkelte menneskes rettigheder – ikke mindst, når det kommer til de svageste i vores samfund.”

Louise Holck glæder sig til at stille sig i spidsen for Danmarks nationale menneskerettighedsinstitution.

”Menneskerettighederne beskytter os alle. Racisme, sexisme, overvågning, vold, hjemløshed og beskyttelse af udsatte børn og personer med handicap. Det handler alt sammen om menneskerettigheder. De er vores værn mod overgreb og misbrug og en helt afgørende forudsætning for, at vi alle kan leve i et frit, lige og retfærdigt samfund,” siger Louise Holck.

”Jeg har i hele mit arbejdsliv beskæftiget mig med menneskers rettigheder. Det er ganske enkelt der, juraen for alvor har givet mening for mig.  Jeg ser derfor meget frem til at skulle stå i spidsen for Institut for Menneskerettigheder og sikre, at vi fortsætter med at gøre en forskel for mennesker og deres rettigheder både herhjemme og ude i verden.”

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:


Verdens vand skal demokratiseres

På verdens vanddag stiller Global Health Film Days og Grundfos Fonden skarpt på verdens vandproblemer – og løsninger.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.