Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Ny professor i kardiologi i Svendborg

Overlæge, ph.d. Jess Lambrechtsen er pr. 1.marts udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU og Odense Universitetshospitals afdeling i Svendborg.

Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Jess Lambrechtsen er uddannet læge fra SDU i Odense og har siden 2007 været ansvarlig for Hjerte-CT- funktionen ved Odense Universitetshospital Svendborg.

Jess Lambrechtsens forskning fokuserer på diagnosticering og behandling af raske personer med ikke-symptomgivende åreforkalkning og deres risiko for at udvikle alvorlige hjertekarsygdomme og på patienter, der har haft en hjertesygdom og fokus på deres risiko for ny sygdomsevent. Herudover er han også forskningsmæssig involveret i at undersøge metoder til behandling af patienter med hjertesvigt og væske i benene samt patienter, der har væske i benene som følge af en blodprop i benet.

– I den vestlige verden må vi nok acceptere, at en stor del af befolkningen udvikler åreforkalkning med tiden, men vi har som forskere en forpligtigelse til at forhindre, at dette medfører sygdom og død – til gavn for den enkelte såvel som samfundet, siger Jess Lambrechtsen.

Hvilke faktorer, der har størst betydning for henholdsvis udviklingen af åreforkalkning og sygdomme på baggrund af åreforkalkningen, bliver et af de projekter, som Jess Lambrechtsen kaster sig over i det nye professorat. Traditionelle risikofaktorer, som kost, rygning, alkohol og motion er vigtige i denne sammenhæng, men Jess Lambrechtsen vil ved en stor regional undersøgelse se på, hvilken betydning luftforurening og ikke mindst de enkelte komponenter fra luftforureningen har på udviklingen af åreforkalkningen.

Jens Lambrechtsen er gift med Chefkonsulent Birgitte og har to udeboende børn. Parret bor i Odense.

Forsiden lige nu:


Millionunderskud tvinger DPU til at skære 22 stillinger

Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) på AU lider under et stort underskud på 15 millioner kroner. Sparekniven svinger nu over personalet. Det koster 22 stillinger og sætter forskningens kvalitet i farezonen.


Seneste artikler:


Verdens vand skal demokratiseres

På verdens vanddag stiller Global Health Film Days og Grundfos Fonden skarpt på verdens vandproblemer – og løsninger.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.