Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Nyt forskningscenter: Skal give mere pålidelig elektronik

Tirsdag åbnede testcentret X-Power på Aalborg Universitet. Her kan forskere og industri teste pålideligheden af effektelektronik i alt fra vindmøller til smartphones.

Det skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Et nyt forskningscenter gør det muligt at styrke holdbarheden og pålideligheden af effektelektronik.

Centret hedder X-Power og blev tirsdag åbnet på Aalborg Universitet (AAU).

Effektelektronik er den teknologi, der håndterer strøm og spændinger i alle former for elektronik. Med X-Power bliver det muligt at teste pålideligheden af effektelektroniske systemer og komponenter under stressfaktorer som temperatur, fugt og vibrationer.

Dermed kan forskere og industri både forbedre teknologien og nemmere forudsige dens levetid. Det er blandt andet essentielt for at opnå den grønne omstilling.

– Effektelektronik er uden tvivl en nøgleteknologi i det moderne samfund. Med X-Power bliver vi endnu bedre til at forstå, hvordan mange forskellige faktorer påvirker den, sagde Frede Blaabjerg, centerleder for X-Power og professor på AAU Energi, ved indvielsen.

Stigende behov

Til indvielsen deltog rektoren for Aalborg Universitet, Per Michael Johansen, også. I sin tale lagde han vægt på, at X-Power i tråd med universitetets andre aktiviteter vil bidrage til at løse påtrængende samfundsudfordringer.

– Behovet for effektelektroniske løsninger stiger eksplosivt med overgangen til bæredygtige energikilder, et øget fokus på energieffektivitet og elektrificeringen af transportsektoren. Effektelektronik binder teknologierne sammen. Og med X-Power binder vi en knude, sagde rektor Per Michael Johansen.

X-POWER er skabt i et samarbejde ledet af Aalborg Universitet med deltagelse af Syddansk Universitet, FORCE Technology og Danmarks Tekniske Universitet. Udover testfaciliteterne i Aalborg bliver der også oprettet afdelinger ved Syddansk Universitet i Odense og Sønderborg.

Læs mere om X-Power her.

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.

Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.