Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Nyt projekt skal undersøge kunstig intelligens

Kunstig intelligens er blevet en mere og mere integreret del af organisationers kommunikation med medarbejdere, kunder, borgere og brugere.

Det skriver Roskilde Universitet i en pressemeddelelse.

Et eksempel er luftfartsselskabet KLM, der benytter sig af kunstig intelligens i forbindelse med deres kundeservice på sociale medier. Virksomheden har benyttet sig af et automatiseret system, hvor kunstig intelligens forstår og genkender de spørgsmål, der kommer ind, og besvarer dem.

En anden måde at anvende kunstig intelligens er, når medier benytter teknologien til at lave research, og visse medier har taget skridtet videre og bruger robotter til at formidle nyheder. Eksempelvis benyttede Washington Post kunstig intelligens til at producere og formidle nyheder i forbindelse med dækningen af det amerikanske præsidentvalg i 2020.

Sammen med fire forskerkollegaer skal lektor Ib T. Gulbrandsen afdække, hvilke konsekvenser det har, når mennesker og intelligente maskiner sammen tager beslutninger med betydelig social, økonomisk og politisk indvirkning. Projektet Strategizing Communication and Artificial Intelligence vil især have fokus på, hvordan den øgede integration af kunstig intelligens påvirker professionelle kommunikatørers faglige skøn og etiske vurderinger.

– Vi ved, at kunstig intelligens i øjeblikket transformerer kommunikationsbranchen, men vi ved meget lidt om, hvilke strategiske konsekvenser denne udvikling har. Hvordan udnytter vi mulighederne, for eksempel i form af mere præcis og effektiv målretning af budskaber, samtidig med, at vi undgår de etiske faldgruber, der ligger i for eksempel datalæk eller fordomsfulde teknologier? Det vil projektet søge svar på, siger Ib T. Gulbrandsen.

Forskningsprojektet starter 1. januar 2022, løber over fire år og realiseres i samarbejde med blandt andet teknologivirksomheden 2021.AI, Dansk Erhverv og K1 Kommunikationsforening.

Fakta om Strategizing Communication and Artificial Intelligence:

Forsiden lige nu:


Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.


Seneste artikler:


Podcast: Ramaskrig da Northside blev kødfri

Er der noget, der kan få folk helt op i det røde felt er det, hvis man tager kødet fra dem. Dele af publikum reagerede kraftigt på Northside Festivals beslutning om at blive kødfri i 2022. Men blev de væk? Smuglede de kød ind? Lyt med og bliv klogere.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.