Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Professor fra Yale School of Medicine udnævnt til professor på SDU

Institut for Psykologi, SDU, har udnævnt den amerikanske professor Matthew M. Burg til professor i hjerte-, kar- og adfærdsmedicin.

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Matthew M. Burg er en af de førende forskere inden for hjerte-kar- og adfærdsmedicin og en anerkendt ekspert i studiet af adfærdsmæssige og psykosociale forhold, der øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme samt en dårligere prognose. Han skal bidrage til etableringen af et stærkt forskningsmiljø på Institut for Psykologi og deltage i det EU-finansierede projekt, ESCAPE, der skal lette behandlingen af ældre patienter med flere kroniske sygdomme.

Dr. Burg er professor i intern medicin og anæstesiologi ved Yale School of Medicine, i USA. Han er desuden klinisk psykolog og har med denne dobbelte ekspertise i mange år forsket ved adfærdsmedicin-programmet ved Connecticut Healthcare, et behandlingstilbud til militære veteraner.

Netop forbindelsen mellem stress og hjertesygdomme, herunder faktorer som depression og vrede har været hans forskningsområde i en lang årrække; et forskningsområde, der netop danner grundlag for Matthew M. Burgs ansættelse på SDU.

Han har udviklet skelsættende forskningsmetoder til at undersøge disse sammenhænge, og gennemført randomiserede kliniske forsøg med henblik på at forbedre patientens behandlingsresultater. Til dette arbejde har han ofte brugt mobil og trådløs teknologi som grundlag for at kunne vurdere psykosociale og fysiologiske parametre, og til at levere interventioner til at studere deltagere.

Dr. Burg har modtaget flere hædersbevisninger og anerkendelser, f.eks. fra Society of Behavioral Medicine, Academy of Behavioral Medicine Research og Academy of Cognitive Therapy, og han har modtaget flere prestigefyldte bevillinger fra NIH/NHLBI og Veteran’s Administration Clinical Science Program. Han er forfatter til mere end 130 peer-reviewed tidsskriftspublikationer og 19 bogkapitler.

– Vi er meget stolte over, at vi har haft succes med at tiltrække en person med så høj international status. Sammen med Dr. Burg og andre interessenter vil vi søge at udvikle området for hjertepsykologi og hjerte-kar-adfærdsmedicin yderligere. Vi er stadig langt fra at behandle hjerte og sind i fællesskab, ikke kun i Danmark, men også internationalt på trods af, at iskæmisk hjertesygdom og depression er blandt de 10 største bidragydere til sygdomsbyrden på verdensplan, siger institutleder, professor Susanne S. Pedersen, Institut for Psykologi, som også er tilknyttet Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital.

Endvidere vil dette samarbejde give mulighed for udveksling af ansatte mellem Yale samt Institut for Psykologi, fælles fondsansøgninger samt forskningsprojekter.

Forsiden lige nu:


Mød Danmarks 10 mest populære forskere på sociale medier

En ny liste med Danmarks mest populære forskere på LinkedIn og Twitter er netop offentliggjort. En af dem er en ung somalisk-hollandsk forsker fra KU, der både bruger sine platforme som forsker og som aktivist.


Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.