Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Professor på Roskilde Universitet udnævnt til stor international pris

Professor Jan Pries-Heje bliver den første dansker, der udnævnes til IFIP Fellow.

Det skriver Roskilde Universitet i en pressemeddelelse.

International Federation for Information Processing (IFIP) er en verdensomspændende organisation for forskere og fagfolk, der arbejder inden for informations- og kommunikationsteknologi.

Siden 2019 har IFIP uddelt organisationens mest prestigefyldte tekniske udmærkelse med titlen IFIP Fellow, som tildeles af organisationens generalforsamling som en anerkendelse af fremragende bidrag inden for fagområdet.

Professor Jan Pries-Heje fra Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet er blandt de udnævnte i 2021, og dermed bliver han den første dansker, der bliver udnævnt til IFIP Fellow.

– Mit forskningsarbejde i IFIP har virkelig givet mig masser af social kapital i form af kontakter verden over og frugtbare forskningssamarbejder, hvor vi har fundet hinanden gennem IFIP. Det har haft stor betydning for den forskergruppe, jeg er leder for på Roskilde Universitet, især i vores fokuseren på digital transformation, siger professor Jan Pries-Heje.

IFIP blev etableret i 1960 af UNESCO. IFIP forbinder nationale og internationale videnskabelige selskaber og videnskabsakademier samt organisationer for IT-professionelle fra over 38 forskellige lande på tværs af fem kontinenter, og sammenlagt dækker IFIP mere end en halv million medlemmer.

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.

Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.