Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

SDU-professor bliver formand til Finanstilsynet

Nina Dietz Legind, der er professor ved Syddansk Universitet, er blevet udpeget som ny formand for Finanstilsynets bestyrelse af erhvervsminister Simon Kollerup.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger:

”Danmark skal kendetegnes ved et stabilt finansielt system, som man kan have tillid til. Opgaven er derfor at sikre de højeste standarder, inden for en branche som samtidig skal kunne drives effektivt.  Derfor er Finanstilsynet en central institution, som varetager en meget vigtig opgave for vores samfund, og jeg er meget glad for, at Nina Dietz Legind har sagt ja til at lede det arbejde som formand for Finanstilsynet. Nina Dietz Legind vil bidrage med solide juridiske kompetencer, dyb indsigt i det finansielle område og stor erfaring fra sit øvrige virke.”

Nina Dietz Legind udtaler:

“Jeg er rigtig glad for at have fået muligheden for at være med til at præge Finanstilsynets arbejde de kommende år. Tilsynet har stor betydning for, at danskerne har tillid til vores finansielle institutter og pensions- og forsikringsselskaber, og jeg er sammen med den øvrige bestyrelse klar til at leve op til den tillid. Jeg glæder mig til at bringe mine egne kompetencer i spil og til, sammen med tilsynets dygtige medarbejdere, at levere et solidt grundlag for det finansielle system og en kontrolindsats, der lever op til de højeste standarder.”

Bestyrelsen i Finanstilsynet har nu følgende medlemmer:

Professor, Ph.d., SDU, Nina Dietz Legind (formand)
Fhv. direktør i Sydbank, Preben Lund Hansen (næstformand)
CFO i Scandinavian Tobacco Group, Marianne Rørslev Bock
Vicedirektør, Danmarks Nationalbank, Karsten Biltoft
Fhv. generalsekretær i Financial Stability Board, Svein Andresen

Forsiden lige nu:

Andreas Mogensen: – Opdagelsesrejsen har altid fascineret mig

DERFOR BLEV JEG FORSKER: De tidligere opdagelsesrejsende havde stor indvirkning på Andreas Mogensens karriere som astronaut. Men det var ’den smukke mening’ – naturens mønstre og love, der fik ham til at vælge naturvidenskaben som levevej.


Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.