Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Sektionsleder på AAU Esbjerg vil fremme ingeniøruddannelser og forskning i Esbjerg

Lektor Simon Pedersen er fra 1. januar 2021 tiltrådt som ny leder af Esbjerg Energy Section under Institut for Energiteknik. Det er sket efter at sektionens mangeårige leder Jens Bo Holm-Nielsen har valgt at drosle ned for at hellige sig sin forskning og undervisning på Institut for Energiteknik i Esbjerg.

Simon har siden 2016 været ansat som forsker og underviser på AAU Esbjerg, hvorfra han også selv er uddannet som civilingeniør i Intelligent Reliable Systems i 2013. Efterfølgende tog han sin Ph.d. i 2016, med afhandlingen Plant-Wide Anti-Slug Control for Offshore Oil and Gas Processes.

På AAU Esbjerg forsker Simon især i robotteknologi til både offshore-vind, olie & gas-sektoren, bl.a. i det nuværende ACOMAR-projekt – med et samlet budget på 26 mio. kr. Et projekt som omhandler fjernelse af marinebegroning på offshore-strukturer – fx havvindmøller – ved hjælp af automatiserede undervandsrobotter.

På AAU Esbjerg er Esbjerg Energy Section en stor sektion med 30 ansatte, som dækker over forskere, undervisere og Ph.d.-studerende. Sektionen uddanner ingeniører inden for Energi og Elektronik på både bachelor- og kandidatniveau.

Som sektionsleder har han som mål at fremme både ingeniøruddannelser og forskning i Esbjerg. Der er særligt fokus på Esbjerg campus signaturområder inden for offshore-energi og bio-processer, hvor der fortsat skal uddannes højtkvalificerede ingeniører, som kan bidrage til den grønne omstilling og samtidig være attraktive for erhvervslivet i både lokalområdet og hele verden.

– Jeg ser frem til at fortsætte den spændende udvikling af både sektionen, Esbjerg campus i det hele taget og faktisk hele energiområdet, hvor fx kunstige energiøer, udfasning af olie & gas og nye offshore-vindmølleparker giver mange fremtidige tekniske udfordringer, mens nye energikilder så som grøn el og biobrændsel spiller en stadig større rolle i den grønne omstilling. Det er også et stort mål at kunne tiltrække flere studerende til vores uddannelser i de kommende år, da det er deres viden samfundet skal leve af i fremtiden.

– Til sidst vil jeg sige en stor tak til Jens Bo for den store indsats, og jeg er beæret over at overtage faklen. Jeg ser frem til fortsat at sætte Esbjerg på energidagsordenen, og samtidig sikre et øget fokus på vores signaturområder, hvor vi kan noget særligt. Heldigvis er Jens Bo stadig at finde på campus, og jeg glæder mig til vores samarbejde.

Privat bor Simon i Esbjerg-bydelen Fovrfeld med kæresten Signe og deres to børn, Lukas og Jakob på henholdsvis to og tre år. Når tiden tillader det, kører Simon landevejscykling i både Danmark og de franske alper.

Pressemeddelelsen er skrevet af Aalborg Universitet.

 

Forsiden lige nu:

939 forskere og akademiske medarbejdere opfordrer til boykot af israelske forskere

Universitetsansatte på tværs af norden, herunder 139 i Danmark, har skrevet under på en støtteerklæring, hvori de opfordrer de nordiske universiteter til at kræve våbenhvile og boykotte al samarbejde med israelske akademiske institutioner. Det puster til debatten om forskeres ret til at udtrykke sig i en særligt betændt debat.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.