Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Debat

AI kommer til at revolutionere sundhedsområdet og life science-branchen

FREMTIDENS AI. AI har potentiale til at reducere risikoen for menneskelige fejl i diagnostik og behandling og styrke ny innovation. Det kræver, at vi drøfter problemstillinger og gentænker reguleringer, mener Anders Hoff, politisk chef for forskning og innovation i Lif.

Politisk chef for forskning og innovation i Lif, Anders Hoff, sætter ord på AI's potentialer i medicinalindustrien. Foto: Lif.

Af Anders Hoff, politisk chef for forskning og innovation, Lif

Som al anden teknologi har kunstig intelligens (AI) og digitalisering potentiale til at ændre vores verden. Menneske plus teknologi er radikalt forskelligt fra menneske uden teknologi. Det betyder ny adfærd, nye frustrationer, nye forhandlinger, nye diskussioner.

Men vi kan ikke tage for givet, at teknologi bare af sig selv gør verden bedre. Det gælder også AI. Vi kan ikke tage for givet, at AI af sig selv skaber et bedre sundhedsvæsen. Det kræver vores aktive involvering i udviklingen og implementeringen af de nye muligheder.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: