Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Debat

DF vil ikke ændre regler for udenlandske forskere

Der har gennem nogen tid været virak omkring udenlandske forskere, der gæsteforelæser eller er censorer ved andre læreanstalter end hvor, de er ansat. Således er der faldet flere bødeforelæg efterfulgt af retsager fra både DTU og KU i løbet af året. Det har kaldt på ændring af reglerne, da de næppe er sat i verden for at hindre den slags adfærd. Det er DFs udlændingeordfærer Martin Henriksen nu langt fra enig i:

– Jeg kan sagtens forstå, at folk tænker, at det er nogle underlige sager, men sager opstår ikke, fordi reglerne er forkerte. Sagerne opstår faktisk, fordi de pågældende udlændinge og deres arbejdsgivere ikke følger reglerne, og fortsætter:

– Det må forventes, at højtuddannede udlændinge og danske universiteter sætter sig ind i reglerne. De går jo netop for at være kloge og godt inde i sagerne, siger han til dr.dk,

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Danske forskere får gennembrud: Vil lave plexiglas af træflis

Danskudviklet cellefabrik kan på sigt erstatte olie i plexiglas. Det kan blive startskuddet til et bæredygtigt gennembrud og håndsrækning til virksomheder i den forurenende kemikalieindustri, forklarer seniorforsker Sheila Ingemann Jensen.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.