Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Debat

DF vil ikke ændre regler for udenlandske forskere

Der har gennem nogen tid været virak omkring udenlandske forskere, der gæsteforelæser eller er censorer ved andre læreanstalter end hvor, de er ansat. Således er der faldet flere bødeforelæg efterfulgt af retsager fra både DTU og KU i løbet af året. Det har kaldt på ændring af reglerne, da de næppe er sat i verden for at hindre den slags adfærd. Det er DFs udlændingeordfærer Martin Henriksen nu langt fra enig i:

– Jeg kan sagtens forstå, at folk tænker, at det er nogle underlige sager, men sager opstår ikke, fordi reglerne er forkerte. Sagerne opstår faktisk, fordi de pågældende udlændinge og deres arbejdsgivere ikke følger reglerne, og fortsætter:

– Det må forventes, at højtuddannede udlændinge og danske universiteter sætter sig ind i reglerne. De går jo netop for at være kloge og godt inde i sagerne, siger han til dr.dk,

Forsiden lige nu:


Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning

Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.PET har skruet markant op for indsatsen

Den stigende spionagetrussel mod dansk forskning udfordrer både PET og den danske forskningsverden. Derfor har PET skruet op for indsatsen på området, forklarer Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.


Seneste artikler:


SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.