Mange danske forskere og forskningsinstitutioner har i den forgangne uge modtaget et glædeligt opkald. I hvert fald hvis de har søgt et mobilitetsstipendium (Individual Fellowship) eller et forskeruddannelsesprogram (COFUND). EU´s program for forskning og innovation, Horizon 2020, har nemlig netop uddelt 170 millioner kroner til over 70 bevillingsmodtagere inden for dansk forskning – hvilket er en dansk rekord med 30 millioner mere end ved sidste års uddeling.
Pengene er blevet uddelt af Marie Sklodowska-Curie fonden, der som en del af Horizon 2020 støtter udvikling af forskeruddannelsesprogrammer samt interdisciplinær karriereudvikling.
76 Mobilitetsstipendier skal tiltrække internationale talenter
De 170 millioner vil komme dansk forskning til gode i form af blandt andet 76 såkaldte mobilitetsstipendier. Stipendiernes formål er at gøre det muligt både for danske forskere at vende hjem efter ophold på udenlandske universiteter, og for europæiske forskere at udvikle deres respektive karrierer i Danmark.
Blandt bevillingsmodtagerne er derfor også forskere fra blandt andet Italien og Kina, der altså nu kan forfølge deres videnskabelige ambitioner i Danmark.
Etableringen af 2 Phd-programmer
Udover mobilitetsstipendierne vil pengene fra Marie Sklodowska-Curie også gå til etableringen af to Phd-programmer. På den måde opfyldes en af hensigterne med Horizon 2020s støtte: at booste kvaliteten af danske forskeruddannelsesprogrammer eller at udvikle helt nye af slagsen.
Med den rekordhøje støtte fra EU er det altså ikke kun de specifikke bevillingsmodtagere inden for dansk forskning, der kan glæde sig, men også dansk forskning i sin helhed.
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.