Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

170 millioner kroner til dansk forskning fra EU

Mange danske forskere har i løbet af ugen modtaget et glædeligt opkald fra EU

Mange danske forskere og forskningsinstitutioner har i den forgangne uge modtaget et glædeligt opkald. I hvert fald hvis de har søgt et mobilitetsstipendium (Individual Fellowship) eller et forskeruddannelsesprogram (COFUND). EU´s program for forskning og innovation, Horizon 2020, har nemlig netop uddelt 170 millioner kroner til over 70 bevillingsmodtagere inden for dansk forskning – hvilket er en dansk rekord med 30 millioner mere end ved sidste års uddeling.

Pengene er blevet uddelt af Marie Sklodowska-Curie fonden, der som en del af Horizon 2020 støtter udvikling af forskeruddannelsesprogrammer samt interdisciplinær karriereudvikling.

76 Mobilitetsstipendier skal tiltrække internationale talenter

De 170 millioner vil komme dansk forskning til gode i form af  blandt andet  76 såkaldte mobilitetsstipendier. Stipendiernes formål er at gøre det muligt både for danske forskere at vende hjem efter ophold på udenlandske universiteter, og for europæiske forskere at udvikle deres respektive karrierer i Danmark.

Blandt bevillingsmodtagerne er derfor også forskere fra blandt andet Italien og Kina, der altså nu kan forfølge deres videnskabelige ambitioner i Danmark.

Etableringen af 2 Phd-programmer
Udover mobilitetsstipendierne vil pengene fra Marie Sklodowska-Curie også gå til etableringen af to Phd-programmer. På den måde opfyldes en af hensigterne med Horizon 2020s støtte: at booste kvaliteten af danske forskeruddannelsesprogrammer eller at udvikle helt nye af slagsen.

Med den rekordhøje støtte fra EU er det altså ikke kun de specifikke bevillingsmodtagere inden for dansk forskning, der kan glæde sig, men også dansk forskning i sin helhed.

Forsiden lige nu:

Norden har brug for en fond til beredskabsforskning

De sidste års mange kriser viser med al tydelighed, hvor stort behovet er for en nordisk fond til beredskabsforskning. Det vil også være et naturligt skridt i udviklingen af det samarbejde, som allerede foregår i Norden inden for samfundssikkerhed og beredskab, fremhæver Arne Flåøyen, direktør i Nordforsk, i dette debatindlæg.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.