Forskere med viden og interesse for ressourcehåndtering, trafikstyring og luftforurening i fremtidens byrum, får nu muligheden for at søge finansiel medvind, når Innovationsfonden og Realdania i efteråret uddeler et større millionbeløb til forskning i Smart cities og Smart Buildings. Projekterne skal bidrage til at præcisere feltet ved blandt andet at fokusere på menneskets rolle og samspil med teknologien i forbindelse med udviklingen af smarte og bæredygtige byer.
Investeringen er udtryk for en vilje til at støtte innovation og vækst i en branche, der beskæftiger sig med det byggede miljø. Fondenes fælles udgangspunkt er ønsket om, at virksomheder inden for byggeriet fremover vil kombinere erfaringsbaseret og vidensbaseret innovation i højere grad end tidligere.
Smart city er betegnelsen for byer, der ved hjælp af højteknologi, indhenter data og udvikler intelligente løsninger med henblik på at udnytte byens ressourcer på en bæredygtig måde. Forskningen i Smart cities beskæftiger sig med samspillet mellem by, mennesker samt informations- og kommunikationsteknologi. Smart buildings tager udgangspunkt i det byggede miljø, hvor der mere præcist er fokus på at udvikle løsninger, der tager højde for økonomi, miljø og trivsel.
Læs mere om ansøgningsvilkår og -betingelser vedrørende de ErhvervsPhD- og ErhvervsPostdoc-projekter, som pengene er afsat til.
Forsiden lige nu:

Top 40 over verdens mest grønne business-universiteter er fundet
Ifølge seneste analyse fra Corporate Knights er der kommet meget mere fokus på bæredygtighed på verdens business universiteter. Og det viser sig helt ned i læseplanerne.

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’
Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene
I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.