Forskere med viden og interesse for ressourcehåndtering, trafikstyring og luftforurening i fremtidens byrum, får nu muligheden for at søge finansiel medvind, når Innovationsfonden og Realdania i efteråret uddeler et større millionbeløb til forskning i Smart cities og Smart Buildings. Projekterne skal bidrage til at præcisere feltet ved blandt andet at fokusere på menneskets rolle og samspil med teknologien i forbindelse med udviklingen af smarte og bæredygtige byer.
Investeringen er udtryk for en vilje til at støtte innovation og vækst i en branche, der beskæftiger sig med det byggede miljø. Fondenes fælles udgangspunkt er ønsket om, at virksomheder inden for byggeriet fremover vil kombinere erfaringsbaseret og vidensbaseret innovation i højere grad end tidligere.
Smart city er betegnelsen for byer, der ved hjælp af højteknologi, indhenter data og udvikler intelligente løsninger med henblik på at udnytte byens ressourcer på en bæredygtig måde. Forskningen i Smart cities beskæftiger sig med samspillet mellem by, mennesker samt informations- og kommunikationsteknologi. Smart buildings tager udgangspunkt i det byggede miljø, hvor der mere præcist er fokus på at udvikle løsninger, der tager højde for økonomi, miljø og trivsel.
Læs mere om ansøgningsvilkår og -betingelser vedrørende de ErhvervsPhD- og ErhvervsPostdoc-projekter, som pengene er afsat til.
Forsiden lige nu:

Ny magtudredning skal undersøge demokratiets kapløb med tiden
Professor i statskundskab Michael Bang Petersen er forskningsleder af en ny magtudredning, som skal undersøge demokratiets tilstand og videnskabens rolle i et samfund udfordret af tid og teknologi. Det er første gang i 20 år.

Ny alliance skal veksle viden til biodiversitet i erhvervslivet
Lyttebøfferne er slået ud i det såkaldte “Biodiversitetspartnerskab”. Miljøministeriet, organisationer og forskere skal det næste år samle anbefalinger til danske virksomheder indsatser for at beskytte verdens natur.

Novo Nordisk Fondens fem nye forskningsgrupper arbejder med innovativ CO2-fangst
Novo Nordisk Fonden går ind i nye, uudforskede områder og støtter fem nye CO₂-projekter. Projekterne skal skabe innovativ, tværfaglig forskning inden for områder, der supplerer centrets eksisterende forskning i CO₂-fangst.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.