Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

38 EU millioner til Aarhus Universitet

BEVILLING: Aarhus Universitet har fået 38 millioner kroner til fri forskning på tværvidenskabeligt institut

Pengene er givet til den internationale forskningsenhed, Aarhus Institute of Advanced Studies, AIAS, og skal være med til at tiltrække internationale forskere til Aarhus, skriver Jyllands Posten.

Professor og direktør på AIAS, Morten Kyndrup mener, at pengene kan være med til at styrke internationaliseringen og højne kvaliteteten af instituttets forskning.

Han lægger samtidig vægt på, at midlerne kan være med til at hente danske topforskere hjem fra udlandet:

– Midlerne er med til at sikre, at vi på Aias fortsat kan tiltrække nogle af de dygtigste forskere fra hele verden, siger Morten Kyndrup til Jyllands Posten.

AIAS blev etableret i 2013 som det første af sin slags i Danmark og er allerede lidt af en solstrålehistorie. I de fire år der er gået siden etableringen, har instituttet formået at hente 84 millioner kroner hjem fra EU kassen, en stor del af dem til fri forskning.

Universitetets rektor glæder sig over AIAS’ succes:

– Det er imponerende, at det er lykkedes at tiltrække to omfattende EU-bevillinger i en tid, hvor de frie forskningsmidler er under pres. Det er en meget flot og vigtig præstation, der har stor betydning for Aarhus Universitet, siger rektor Brian Bech Nielsen til Jyllands Posten.

 

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.