Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

38 EU millioner til Aarhus Universitet

BEVILLING: Aarhus Universitet har fået 38 millioner kroner til fri forskning på tværvidenskabeligt institut

Pengene er givet til den internationale forskningsenhed, Aarhus Institute of Advanced Studies, AIAS, og skal være med til at tiltrække internationale forskere til Aarhus, skriver Jyllands Posten.

Professor og direktør på AIAS, Morten Kyndrup mener, at pengene kan være med til at styrke internationaliseringen og højne kvaliteteten af instituttets forskning.

Han lægger samtidig vægt på, at midlerne kan være med til at hente danske topforskere hjem fra udlandet:

– Midlerne er med til at sikre, at vi på Aias fortsat kan tiltrække nogle af de dygtigste forskere fra hele verden, siger Morten Kyndrup til Jyllands Posten.

AIAS blev etableret i 2013 som det første af sin slags i Danmark og er allerede lidt af en solstrålehistorie. I de fire år der er gået siden etableringen, har instituttet formået at hente 84 millioner kroner hjem fra EU kassen, en stor del af dem til fri forskning.

Universitetets rektor glæder sig over AIAS’ succes:

– Det er imponerende, at det er lykkedes at tiltrække to omfattende EU-bevillinger i en tid, hvor de frie forskningsmidler er under pres. Det er en meget flot og vigtig præstation, der har stor betydning for Aarhus Universitet, siger rektor Brian Bech Nielsen til Jyllands Posten.

 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.