Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Bagklog forsker: Giv plads til tilfældighederne

Mads Dalsgaard havde ikke planlagt at blive chef for Lundbecks kliniske forskning

– Man kan ikke planlægge sig igennem hele livet. Jeg havde ikke planlagt at sidde her. Jeg troede jeg skulle forske i kredsløbsfysiologi, fortæller Mads Dalsgaard, som nu sidder i chefstolen for Lundbecks kliniske forskning.

Han kigger tilbage på en karriere, hvor det var tilfældighederne der drev ham ind i hjerneforskning.

– Jeg arbejdede i et laboratoriet, hvor der var en PhD-studerende, der havde brug for hjælp til at arbejde videre med sit projekt. Jeg havde arbejdet med noget lignede, og sådan blev det tilfældigt at jeg kom til at arbejde med hjernen.

Lysten er forudsætningen for at lykkedes

– Som ung var jeg var i tvivl, om de valg jeg tog, og jeg var ikke bevidst om, hvor stor en rolle tilfældighederne ville spille. Men det har vist sig, at hvis tingene er drevet af passion, så skal det nok være med til at indsnævre udfaldsmulighederne.

Mads Dalsgaard interesse for forskning begyndte i starten af medicinstudiet. Han var inspireret af de studerende, der var længere fremme end ham, så i stedet for at bruge sin sommerferie på at rejse rundt i verden, så brugte han tiden på sit studiejob, hvor han forskede. Under uddannelsen tog han forskningsår for at prøve det, der blev til hans passion af:

Forskning er ligesom at lære at cykle. Du skal give det et helhjertet forsøg førend det bliver sjovt.

– Forskning er ligesom at lære at cykle. Du skal give det et helhjertet forsøg førend det bliver sjovt. Giv det en fair chance, hvor du ikke laver en masse andet. Så får du alle begynderfejlene af banen, siger han og indrømmer samtidig, at der skal en hel del vedholdenhed til.

Men han har erfaret af vedholdenheden automatisk kommer i forlængelse af passionen:

– Udgangspunktet skal være lysten til at dygtiggøre sig. Så kommer vedholdenhed ud af det. Det, tror jeg, er forudsætningen for at lykkedes – ja i de fleste af livets ting.

Lærte at formidle forskning som læge

Efter medicinstudiet arbejdede Mads Dalsgaard i en periode som læge på både Glostrup Hospital og Rigshospitalet. Selvom det ikke var her, hans fremtid var, så viste lægegerningen sig at være meget brugbar i fremtiden som forsker.

– Som læge skulle jeg lære at formidle for eksempel svære sygdomme, eller symptomer så patienter forstod det. Efter nogle år ved Lundbeck gik det op for mig, at det har sidenhen hjulpet mig i mange sammenhænge. For det, at kunne formidle videnskab på en simpel måde, er en forudsætning for, at man for det første selv forstår det, og for det andet at budskabet kommer ud.

Mads Dalsgaard fortryder ikke beslutningen om at forlade lægegerningen til fordel for forskningen. For han fandt et laboratorie, der udfordrede ham og hvor skriveprocessen af artiklerne blev prioriteret højt:

– Jeg valgte et sted hvor jeg stod på egne ben, og jeg kom på dybt vand. Det passede til mig for der var plads til tage ansvar. Jeg tror det er den måde du udvikler dig mest – også selvom alternativet måske er mere prestigefyldt sted. Det er ikke sikkert det passer til alle, men man bør altid være bevidst om muligheden for at udvikle sig.

CV: Mads Dalsgaard

Erfaring:
2018 – nu: Board Member, AptaTargets
2018 – nu: Senior President – head of clinical development, H. Lundbeck
2015 – nu: Vice Presicent – head of clinical development, H. Lundbeck
2013-2015: General Manager & Representative Director, Lundbech Japan K.K.
2012-2013: Head of Medical Affairs  – Neurology, H. Lundbeck
2011 – 2012: Executive Assisant, R&D Management, H. Lundbeck
2010-2012: Executive Assistent, Drug Development Management, H. Lundbeck
2008-2010: Head og Stroke Sektion – Clinical research, H. Lundbeck
2006-2008: Clinical research Physician, H. Lundbeck
2006: Medical Doctor, Traning Neurologist, Rigshospitalet
2004-2006: Medical Doctor, internship in surgery, internal medicine, Glostrup Hospital
2003-2004: Research fellow, department of Anesthesia, Rigshospitalet
1994-2002: Reserveofficer

Uddannelse:
2010-2011: Executive MBA, Business Administration, IMD Business School.
2009-2010: Personal Executive Development, Business Administation, IMD Business school
2005: Dr.med
1996-2003: Medicin, Københavns Universitet.

Kilde: LinkedIn

 

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.