Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Bagklog forsker: Jeg skulle have haft højere akademisk selvtillid

Projektdirektør i Danfoss Oddgeir Gudmundsson giver råd til sit yngre akademiske jeg.

Højere akademisk selvtillid og flere økonomiske fag, er to råd Oddgeir Gudmundsson, projektdirektør i Danfoss’ fjernvarmedivision, gerne ville have givet sit yngre akademiske jeg. Og de råd kan i øvrigt også bruges af alle andre, tilføjer han.

Oddgeir Gudmundsson har de sidste seks år arbejdet på Danfoss, og han brugte i alt 12 år på Islands Universitet. Syv af de år gik med at få din PhD i Mechanical and Industrial Engineering i hus. Det var for lang tid, ifølge ham selv:

– Jeg forsvarede min PhD i november 2015 – næsten fire år efter jeg startede på Danfoss, og syv år efter jeg startede på studiet. Jeg ville virkelig ønske, at jeg kunne have fortalt mig selv tilbage i 2012, at jeg skulle færdiggøre PhD’en inden jeg begyndte at arbejde. For jeg fandt senere ud af, at forsinkelserne mere eller mindre skyldes, at jeg tvivlede på mit eget arbejde. Det er ikke til at vide, om forsinkelserne har påvirket min karriere, men det var helt sikkert en enorm mental lettelse, da PhD’en var færdig.

Tag chancer

Selvom PhDen var lang tid undervejs, er han dog glad for, at han har en lang akademisk uddannelse. For PhD’en var en forudsætning for, at Oddgeir Gudmundsson fik jobbet hos Danfoss i 2012. En PhD kan åbne dørene til hele verden, siger han:

– Uanset hvad du lærer, vil du igennem en PhD vise verden din evne til at arbejde akademisk.

Oddgeir Gudmundsson gik den lige vej gennem studierne, dog med et enkelt semester på Lund Universitet. Som studerende var Oddgeir Gudmundsson ikke så villig til at tage chancer, og han havde egentlig ikke planlagt at tage en PhD. Derfor begyndte han efter kandidaten at arbejde hos et softwarefirma. Det viste sig dog kun at være interessant på papiret:

– Efter få måneder følte jeg ikke at jeg passede ind. Så da jeg fik et opkald fra min specialevejleder med tilbuddet om en PhD-stilling, så jeg tog muligheden. Det viste sig at være en god beslutning. Man skal altid gribe chancen, når den er byder sig, for man kan altid sige fra igen.

Money moves the world

Derfor tog Oddgeir Gudmundsson også chancen og flyttede til Danmark, da han fik jobbet som Application Specialist hos Danfoss. Han har arbejdet hos Danfoss lige siden, for han ser mange fordele ved at være i en stor virksomhed:

– Der er plads til mange forskellige mennesker, og der er mange muligheder for at udvikle sig inden for virksomheden. Derfor har jeg været her så længe, og jeg kan stadig se muligheder for at udvikle mig. Jeg har vist mit værd som ingeniør, men jeg kunne godt tænke mig at arbejde mere med lederskab. Men det er her jeg kan se at økonomisk viden er vigtig, siger han, og vender igen tilbage til sit yngre akademiske jeg:

– Jeg ville ønske at jeg havde fokuseret mere på økonomi og finansielle forhold i forretningssammenhæng. At jeg i et eller andet omfang havde lært mere økonomi end det, som i forvejen var en del af i min uddannelse. Og det, tror jeg, i øvrigt gælder uanset hvad, man læser. For money moves the world, afslutter Oddgeir Gudmundsson.

 

CV: Oddgeir Gudmundsson

Erfaring:
2016- nu: Director, Danfoss.
2012-2016: Application Specialist, Danfoss
2014-2015: Censor, CensorNet
2008-2015: PhD
2007: Politimand, Icelandic Police
2006: Statistiker, The Aircraft Accident Investigation Board, Icelandic Civil Aviation Administration.

Uddannelse: 
2008-2015: PhD, Mechanical and industrial engineering, University of Iceland
2006-2008: MSc, Mechanical and industrial Engineering, University of Iceland
2006-2007: MSc exchange student, Statistics, Lunds Tekniske højskole
2003- 2006: BA: Mechanical and industrial engineering, University of Iceland

Kilde: LinkedIn.

 

Forsiden lige nu:

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter

Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.