Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Bedre vilkår for forskning i Arktis

POLITIK: En ny politisk aftale, som blandt andet skal sikre mere fri bevægelighed for forskere og deres instrumenter, er netop blevet indgået af Arktisk Råd.

En politisk aftale som blandt andet skal sikre mere fri bevægelighed for forskere og deres instrumenter, er netop blevet indgået på Arktisk Råds ministermøde i Alaska. Det skriver Forsknings- og Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen som har til formål at styrke det internationale samarbejde om forskningen i Arktis, er indgået mellem alle de arktiske medlemslande. På vegne af Danmark er aftalen således blevet underskrevet af både udenrigsminister Anders Samuelsen, den grønlandske naalakkersuisoq for selvstændighed, udenrigsanliggender og landbrug, Suka Frederiksen, og den færøske landsstyremand for erhvervs- og udenrigsanliggender, Poul Michelsen.

Ministermødet som altså foregik i USA, markerede afslutningen for det amerikanske formandskab af Arktisk Råd, og posten overgår nu til Finland, som skal sidde på formandsskabet de næste to år.

Forsiden lige nu:

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter

Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.