Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Bedre vilkår for forskning i Arktis

POLITIK: En ny politisk aftale, som blandt andet skal sikre mere fri bevægelighed for forskere og deres instrumenter, er netop blevet indgået af Arktisk Råd.

En politisk aftale som blandt andet skal sikre mere fri bevægelighed for forskere og deres instrumenter, er netop blevet indgået på Arktisk Råds ministermøde i Alaska. Det skriver Forsknings- og Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen som har til formål at styrke det internationale samarbejde om forskningen i Arktis, er indgået mellem alle de arktiske medlemslande. På vegne af Danmark er aftalen således blevet underskrevet af både udenrigsminister Anders Samuelsen, den grønlandske naalakkersuisoq for selvstændighed, udenrigsanliggender og landbrug, Suka Frederiksen, og den færøske landsstyremand for erhvervs- og udenrigsanliggender, Poul Michelsen.

Ministermødet som altså foregik i USA, markerede afslutningen for det amerikanske formandskab af Arktisk Råd, og posten overgår nu til Finland, som skal sidde på formandsskabet de næste to år.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.