Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Bedre vilkår for forskning i Arktis

POLITIK: En ny politisk aftale, som blandt andet skal sikre mere fri bevægelighed for forskere og deres instrumenter, er netop blevet indgået af Arktisk Råd.

En politisk aftale som blandt andet skal sikre mere fri bevægelighed for forskere og deres instrumenter, er netop blevet indgået på Arktisk Råds ministermøde i Alaska. Det skriver Forsknings- og Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen som har til formål at styrke det internationale samarbejde om forskningen i Arktis, er indgået mellem alle de arktiske medlemslande. På vegne af Danmark er aftalen således blevet underskrevet af både udenrigsminister Anders Samuelsen, den grønlandske naalakkersuisoq for selvstændighed, udenrigsanliggender og landbrug, Suka Frederiksen, og den færøske landsstyremand for erhvervs- og udenrigsanliggender, Poul Michelsen.

Ministermødet som altså foregik i USA, markerede afslutningen for det amerikanske formandskab af Arktisk Råd, og posten overgår nu til Finland, som skal sidde på formandsskabet de næste to år.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.