Hele to år bliver præstigebyggeriet af Niels Bohr bygningen på KU forsinkelset. Ligesom den med sine anslåede 3 mia. kr. kommer til at koste knap dobbelt så meget, som de oprindelig fastsatte 1,6 mia. Men én ting er penge og præstige.
En helt anden er, at forsinkelsen kan ødelægge fremtidig epokegørende forskning. Center for is og klima har til huse i Rockefellercentret, som skal jævnes med jorden senest næste år. Dermed får centret en dobbelt flytning – først til midlertidige faciliteter – og siden til den nye bygning:
-Flytningen nedlægger vores faciliteter til at måle. Vi bliver mindst et år forsinkede. Og det er optimistisk sagt, fortæller centerleder Dorthe Dahl-Jensen til KU.dk
Den forsinkede bygning får ikke kun konsekvenser i København. Centret har mange udenlandske forskere som med skræk ser på forsinkelsen – da det jo også forsinker deres forskning.
Opdaget flytning ved et tilfælde
Processen omkring flytningen har ikke været præget af den store planlægning, fortæller Dorthe Dahl-Jensen:
-Det var først her i september 2017, da vi så en avisartikel om, at der skulle bygges børnehospital her på stedet i 2019 og viftede den foran ledelsen og spurgte: ”Hvordan skal det kunne lade sig gøre?”, at der skete noget. Jeg synes, det er lidt af et svigt, at de, først når vi selv henvender os, siger: ”åh ja, det er rigtig, I skal flytte”.
Man kan få et overblik over hele byggeskandalen her.
Forsiden lige nu:

Eksperterne har talt: Det skal vi med kunstig intelligens
FREMTIDENS AI. Debatserien om kunstig intelligens har nået sin ende. Vi tager en rundtur i svarene på, hvad vi egentlig skal med kunstig intelligens – og hvordan vi gør det bedst.

Politikerne har lyttet: Pengepulje skal sikre arbejdskraft til life science
Uddannelses- og Forskningsministeriet åbner pulje til udvikling af life science-uddannelser og kompetenceudvikling. Det er første svar på branchens opråb om politisk handling.

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”
Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.