Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

KU byggeskandale kan skade dansk isforskning

Den forsinkede og fordyrede opførsel af Niels Bohr bygningen kan skade forskning

KU kan ende med en endnu højere husleje end hidtidig antaget.

Hele to år bliver præstigebyggeriet af Niels Bohr bygningen på KU forsinkelset. Ligesom den med sine anslåede 3 mia. kr. kommer til at koste knap dobbelt så meget, som de oprindelig fastsatte 1,6 mia. Men én ting er penge og præstige.

En helt anden er, at forsinkelsen kan ødelægge fremtidig epokegørende forskning. Center for is og klima har til huse i Rockefellercentret, som skal jævnes med jorden senest næste år. Dermed får centret en dobbelt flytning – først til midlertidige faciliteter – og siden til den nye bygning:

-Flytningen nedlægger vores faciliteter til at måle. Vi bliver mindst et år forsinkede. Og det er optimistisk sagt, fortæller centerleder Dorthe Dahl-Jensen til KU.dk

Den forsinkede bygning får ikke kun konsekvenser i København. Centret har mange udenlandske forskere som med skræk ser på forsinkelsen – da det jo også forsinker deres forskning.

Opdaget flytning ved et tilfælde

Processen omkring flytningen har ikke været præget af den store planlægning, fortæller Dorthe Dahl-Jensen:

-Det var først her i september 2017, da vi så en avisartikel om, at der skulle bygges børnehospital her på stedet i 2019 og viftede den foran ledelsen og spurgte: ”Hvordan skal det kunne lade sig gøre?”, at der skete noget. Jeg synes, det er lidt af et svigt, at de, først når vi selv henvender os, siger: ”åh ja, det er rigtig, I skal flytte”.

Man kan få et overblik over hele byggeskandalen her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.